Maia Sandu, despre cazul lui Gațcan: „Avem un Parlament care seamănă cu o luptă dintre grupări mafiote”

Autor: , in Politic / 1 iulie, 2020, 18:55

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sadnu, a reacționat la cazul deputatului Ștefan Gațcan, comentând că „fenomenul este foarte grav”.

„Este foarte grav fenomenul de azi – mai întâi îl fac pe Gațcan deputat de Hâncești, îl ridică în slăvi, apoi îl împart între ei și-l vând cui dă mai mult, apoi îl fac cu ou și oțet, apoi îl amenință și-l șantajează, apoi îl închid în beciuri pentru a obține ce vor. Ei fac orice ca să nu ajungă la pușcărie și să-și apere averile ilegale. Atât de tare se tem, încât folosesc cele mai mârșave mijloace specifice bandiților: de la saci cu bani până la hărțuirea fizică a deputaților”, a comentat Maia Sandu.

Acesta susține că unica soluție pentru ameliorarea situației și curățarea Președinției și Parlamentului sunt alegerile anticipate.

„Bandiții lui Dodon folosesc instituțiile statului ca să se războiască între ei. Nu contează că deputatul Gațcan este unul dintre ei și că a intrat în cârdășie cu o gașcă de hoți. Dacă ei fac asemenea crime cu un deputat, imaginați-vă ce fac ei cu oamenii simpli. Ce s-a întâmplat astăzi confirmă ce ne spun oamenii zi de zi, de la Criva la Colibași, că acest Parlament nu este pentru oameni. Că unii deputați se poartă în Parlament ca marfa la piață, se vând, se cumpără, se duc cu cine plătește mai mult. Că avem un Parlament care seamănă cu o luptă dintre grupări mafiote („razborkă”).

Oricât ar încerca cei 15 deputați PAS și colegii noștri din Platforma DA să lupte cu bandiții, Parlamentul a fost murdărit total în ochii oamenilor de găștile lui Plahotniuc și Dodon. Unica soluție sunt alegerile anticipate. Doar alegătorii pot curăţa Președinția și Parlamentul de hoţi şi bandiți, doar ei vor putea aduce la guvernare oameni cinstiți, care știu să facă lucruri bune pentru oameni”, se mai arată în comentariul Maiei Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X