PSRM acuză că Pro Moldova l-ar fi amenințat pe Gațcan. Au cerut pază de la SPPS

Autor: , in Politic / 1 iulie, 2020, 18:32

Socialiștii acuză membrii grupului parlamentar Pro Moldova că l-au amenințat pe Ștefan Gațcan cu răfuială fizică. Într-un comunicat remis de PSRM, socialiștii spun că au cerut ca Serviciul Protecție și Pază de Stat să-i asigure pază lui Gațcan, după ce a renunțat la mandatul de deputat.

În comunicatul socialiștilor Gațcan este prezentat drept „doctorul, care şi-a depus astăzi mandatul de deputat”.

„Acesta ar fi amenințat, inclusiv cu răfuiala fizică, din partea membrilor Pro Moldova, condus de Andrian Candu”, se arată în mesajul socialiștilor.

„Am depus solicitare la SPPS să-i fie asigurată paza, inclusiv membrilor familiei, întrucât există încercări de presiuni și amenințări de răfuieli fizice. Desigur că acestea vin din partea grupului de Pro-xeneți, care încearcă să se camufleze sub numele de Pro-Moldova”, a declarat, Corneliu Furculiță conform sursei.

Amintim că marți, Gațcan anunța despre plecarea din PSRM și aderarea la grupul Pro Moldova. Acesta își motiva plecarea prin faptul că alături de echipa PSRM nu își va putea realiza promisiunile făcute alegătorilor de pe circumscripția uninominală Hâncești, unde a câștigat mandatul e parlamentar în luna martie curent.

Astăzi însă acesta și-a depus mandatul de deputat.

S-a întâmplat după ce deputații socialiști l-au sechestrat pe Ganțan, în timp ce acesta se afla pe holul Parlamentului, și l-au presat să își depună mandatul.

În presă a apărut o imagine de la ședința de astăzi a fracțiunii PSRM, unde Ștefan Gațcan ar fi decis să își depună mandatul de deputat. Din imagine se poate vedea că în fața deputatului socialist Vasile Bolea este o hârtie, deputatul fiind și cu telefonul la ureche.

La acest subiect: (VIDEO) Deputatul Cebotari, luat pe capota unei mașini ieșite din curtea Președinției, în timp ce încerca să afle dacă Gațcan se află în instituției

De menționat că, liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a fost cel care a anunțat pe Facebook că Gațcan renunță la mandatul de deputat.

Ieri, Pro Moldova a publicat imagini video de la incidentul despre care au anunțat la o conferință de presă susținută în Parlament. Potrivit lor, deputați socialiști au oprit în această dimineață în trafic mașina lui Ștefan Gațcan, care a părăsit astăzi PSRM, alăturându-se grupului Pro Moldova.

„Imaginile video și foto de mai jos au fost filmate în dimineața zilei de astăzi, 30 iunie, după anunțul dlui Gațcan privind decizia de a părăsi fracțiunea PSRM. În drum spre centrul medical privat pe care l-a fondat, dl Gațcan a fost intimidat și oprit abuziv de unii participanți în trafic, aflați în mașina de model BMW X6. După ce automobilul la volanul căruia se afla deputatul Gațcan a fost tras pe dreapta, în mașina acestuia a urcat un personaj în civil cu care au avut loc discuții neamicale”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

„Ulterior, la locul incidentului au venit deputații PSRM Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea, care au urcat în automobilul lui Gațcan, l-au intimidat și amenințat inclusiv cu răfuiala fizică și l-au presat să-și depună mandatul”, se mai arată în comunicat.

Potrivit celor din Pro Moldova, inițial un automobilul BMW l-a oprit abuziv pe deputatul Ștefan Gațcan.

De menționat că ieri socialiștii au protestat în fața unui centru medical înființat de Gațcan, iar ulterior au dus și o coroană funerare acolo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X