Sursă foto: protv.md

Reprezentanții Președinției neagă că deputatul Ștefan Gațcan s-ar fi aflat astăzi în sediul instituției. Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt Carmena Sterpu.

Cei de la instituția prezidențială au comunict că deputatul Ștefan Gațcan nu s-a aflat astăzi în clădirea Președinției, spunând că „deputații care au organizat show-ul din fața instituției au oferit informații false”.

„Ceea ce fac deputații din partidele „Pro Moldova” și „Șor” nu este nimic altceva decât o acțiune disperată prin care doresc să mute atenția opiniei publice de la acuzații extrem de grave care planează asupra lor privind coruperea unui număr mare de deputați din Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat șefa serviciului de presă al Președinției, Carmena Sterpu.

Cei de la Președinție condamnă „acțiunile de presiune și șantaj”.

„Președinția face apel la instituțiile statului să ia act de ceea ce se întâmplă în această perioadă în Parlamentul Republicii Moldova, să-și facă datoria pentru a asigura desfășurarea în cele mai bune condiții a activității acestei importante instituții a statului”,a mai spus șefa serviciului de presă al Președinției, Carmena Sterpu.

Vezi și: (VIDEO) Deputatul Cebotari, luat pe capota unei mașini ieșite din curtea Președinției, în timp ce încerca să afle dacă Gațcan se află în instituției

Deputatul Ștefan Gațcan și-a depus astăzi mandatul de deputat.

S-a întâmplat după ce deputații socialiști l-au sechestrat pe Ganțan, în timp ce acesta se afla pe holul Parlamentului, și l-au presat să își depună mandatul.

În presă a apărut o imagine de la ședința de astăzi a fracțiunii PSRM, unde Ștefan Gațcan ar fi decis să își depună mandatul de deputat. Din imagine se poate vedea că în fața deputatului socialist Vasile Bolea este o hârtie, deputatul fiind și cu telefonul la ureche.

De menționat că, liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a fost cel care a anunțat pe Facebook că Gațcan renunță la mandatul de deputat.

Andrian Candu a precizat că a sesizat comunitatea diplomatică despre subiectul legat de Ștefan Gațcan.

„Gațcan nu răspunde la telefon de la ora 10.00. Astăzi urma să aibă loc ședința Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, la care urma să participe și el, însă, nu a mai ajuns. El a fost ținut două ore într-un cabinet al Parlamentului de către deputați socialiști, printre care: Vasile Bolea, Nicolae Pascaru, Grigore Novac. A fost obligat să semneze declarația prin care își depune mandatul de deputat”, a declarat Candu.

„Din câte cunoaștem, Gațcan ar fi fost adus de către foștii săi colegi la Președinție. De fapt, orice deputat are acces liber în orice instituție publică, dar Igor Dodon nu e atât de primitor, el e ospitalier numai cu Filip Kirkorov, când se adună să mănânce căpșuni. Domnul Gațcan e intimidat”, a adăugat Candu, spunând că a chemat și Poliția la Președinție.

În opinia lui Candu, ar trebui să intervină și comunitatea diplomatică.

„Socialiștii fac anunțuri în numele lui Gațcan. Corneliu Furculiță nu răspunde la telefon, iar Zinaida Greceanîi spune că nu cunoaște despre acest subiect”, a menționat Candu.

Potrivit liderului Pro Moldova, în prezent, socialiștii încearcă să distrugă înregistrările video de azi de la Parlament.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here