(SURSE) Gațcan, sechestrat într-un birou al Parlamentului și obligat să-și depună mandatul

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 iulie, 2020, 13:11

Astăzi, deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat într-un birou al Parlamentului, fiind obligat să-și depună mandatul. Acest lucru ar fi avut loc, după ce ieri Gațcan a părăsit formațiunea politică și a aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

Conform surselor Cotidianul.md, deputații socialiști l-au sechestrat pe Ganțan, în timp ce ultimul se afla pe holul Parlamentului.

Foștii săi colegi socialiști îl obligă pe Ștefan Gațcan să-și depună mandatul.

Printre deputații socialiști care îl presează pe Gațcan s-ar număra și Nicolae Pascaru.

Contactat de Cotidianul.md, deputatul PSRM, Nicoae Pascaru, a negat zvonurile despre sechestratea lui Gațcan.

„Este o prostie. Voi contesta. Nu este corect. Eu acum chiar sunt la frizerie. Condamn declarațiile. Sunt proaspăt deputat și încearcă să-mi știrbească din imagine”, a declarat Pascaru.

Amintim că marți, Gațcan anunța despre plecarea din PSRM și aderarea la grupul Pro Moldova. Acesta își motiva plecarea prin faptul că alături de echipa PSRM nu își va putea realiza promisiunile făcute alegătorilor de pe circumscripția uninominală Hâncești, unde a câștigat mandatul e parlamentar în luna martie curent.

Ieri, Pro Moldova a publicat imagini video de la incidentul despre care au anunțat la o conferință de presă susținută în Parlament. Potrivit lor, deputați socialiști au oprit în această dimineață în trafic mașina lui Ștefan Gațcan, care a părăsit astăzi PSRM, alăturându-se grupului Pro Moldova.

„Imaginile video și foto de mai jos au fost filmate în dimineața zilei de astăzi, 30 iunie, după anunțul dlui Gațcan privind decizia de a părăsi fracțiunea PSRM. În drum spre centrul medical privat pe care l-a fondat, dl Gațcan a fost intimidat și oprit abuziv de unii participanți în trafic, aflați în mașina de model BMW X6. După ce automobilul la volanul căruia se afla deputatul Gațcan a fost tras pe dreapta, în mașina acestuia a urcat un personaj în civil cu care au avut loc discuții neamicale”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

„Ulterior, la locul incidentului au venit deputații PSRM Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea, care au urcat în automobilul lui Gațcan, l-au intimidat și amenințat inclusiv cu răfuiala fizică și l-au presat să-și depună mandatul”, se mai arată în comunicat.

Potrivit celor din Pro Moldova, inițial un automobilul BMW l-a oprit abuzic pe deputatul Ștefan Gațcan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X