(VIDEO) „Gațcan, sechestrat la Președinție. Nu răspunde”. Candu susține că se încearcă distrugerea înregistrărilor video de la Parlament

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 iulie, 2020, 14:41

Deputatul Ștefan Gațcan, care a anunțat ieri că părăsește rândurile socialiștilor și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova ar fi fost sechestrat. Andrian Candu susține că Ștefan Gațcan de dimineață nu răspunde la apeluri, astfel, e îngrijorat de situația alarmantă.

Candu a precizat că a sesizat comunitatea diplomatică despre subiectul legat de Ștefan Gațcan.

„Gațcan nu răspunde la telefon de la ora 10.00. Astăzi urma să aibă loc ședința Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, la care urma să participe și el, însă, nu a mai ajuns. El a fost ținut două ore într-un cabinet al Parlamentului de către deputați socialiști, printre care: Vasile Bolea, Nicolae Pascaru, Grigore Novac. A fost obligat să semneze declarația prin care își depune mandatul de deputat”, a declarat Candu.

Liderul Pro Moldova susține că Ștefan Gațcan a depus în această dimineață și o sesizare la Procuratura Generală.

„Din câte cunoaștem, Gațcan ar fi fost adus de către foștii săi colegi la Președinție. De fapt, orice deputat are acces liber în orice instituție publică, dar Igor Dodon nu e atât de primitor, el e ospitalier numai cu Filip Kirkorov, când se adună să mănânce căpșuni. Domnul Gațcan e intimidat”, a adăugat Candu, spunând că a chemat și Poliția la Președinție.

În opinia lui Candu, ar trebui să intervină și comunitatea diplomatică.

„Socialiștii fac anunțuri în numele lui Gațcan. Corneliu Furculiță nu răspunde la telefon, iar Zinaida Greceanîi spune că nu cunoaște despre acest subiect”, a menționat Candu.

Potrivit liderului Pro Moldova, în prezent, socialiștii încearcă să distrugă înregistrările video de azi de la Parlament.

Deputatul Ștefan Gațcan și-a depus astăzi mandatul de deputat.

Câteva ore în urmă, sursele Cotidianul.md ne-au anunțat că, deputații socialiști l-au sechestrat pe Ganțan, în timp ce acesta se afla pe holul Parlamentului și l-au presat să își depună mandatul.

În presă a apărut o imagine de la ședința de astăzi a fracțiunii PSRM, unde Ștefan Gațcan ar fi decis să își depună mandatul de deputat.

Din imagine se poate vedea că în fața deputatului socialist Vasile Bolea este o hârtie, deputatul fiind și cu telefonul la ureche.

De menționat că, liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a fost cel care a anunțat pe Facebook că Gațcan renunță la mandatul de deputat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X