Stefan Gatcan/FB

Comisia juridică, numiri și imunități a dat raport pozitiv proiectului de hotărâre privind demisia deputatului Ștefan Gațcan. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de deputați ai fracțiunilor PAS și Platforma DA.

Amintim că marți, Gațcan anunța despre plecarea din PSRM și aderarea la grupul Pro Moldova. Acesta își motiva plecarea prin faptul că alături de echipa PSRM nu își va putea realiza promisiunile făcute alegătorilor de pe circumscripția uninominală Hâncești, unde a câștigat mandatul e parlamentar în luna martie curent.

Miercuri însă acesta și-a depus mandatul de deputat.

S-a întâmplat după ce deputații socialiști l-au sechestrat pe Ganțan, în timp ce acesta se afla pe holul Parlamentului, și l-au presat să își depună mandatul.

În presă a apărut o imagine de la ședința de astăzi a fracțiunii PSRM, unde Ștefan Gațcan ar fi decis să își depună mandatul de deputat. Din imagine se poate vedea că în fața deputatului socialist Vasile Bolea este o hârtie, deputatul fiind și cu telefonul la ureche.

De menționat că, liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a fost cel care a anunțat pe Facebook că Gațcan renunță la mandatul de deputat.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, susține că Gațcan a fost evacuat de pe teritoriul Republicii Moldova, iar înregistrarea video de pe terenul cu vița de vie, în care apare și spune că este bine, dar nu va discuta cu nimeni și că are nevoie de reabilitare, a fost realizată în timp ce acesta era în drum spre frontieră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here