Diacov, despre cazul lui Gațcan: Socialiștii și-au apărat marfa. Nu e o păpușă care să fie ascunsă

Autor: , in Politic / 2 iulie, 2020, 11:19

Liderul de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, a reacționat la cazul deputatului Ștefan Gațcan, comentând că „socialiștii și-au apărat marfa”.

Diacov a solicitat mai multe detalii despre acuzațiile de sechestrare a lui Gațcan.

„Pe mine mă miră faptul că unii colegi deputați, foști miniștri și grupul Candu și grupul Șor au protestat, au făcut fel de fel de declarații. Iată a fost sechestrat deputatul, vrem să ne dați o informație despre Gațcan. Părerea mea personală este că socialiștii și-au apărat marfa”,a declarat Dumitru Diacov.

Liderul de onoare al PDM susține că „Gațcan este din grupul socialiștilor”.

„Nuștiu prin ce metode l-au ademenit cei din Pro Moldova, putem să presupunem, dar toată zarva asta că a fost sechestrat este o acțiune politică, care crează o impresie foarte proastă pentru populația din Republica Moldova, fiindcă se vorbește despre un deputat care este viu și care a făcut și o declarație ieri”, a adăugat Diacov.

Deputatul democrat a mai spus că „Ștefan Gațcan nu este o păpușă sau un copil să fie ascunsă, este o persoană, am privit cu toții declarațiile ieri”.

„Lipsa deputaților în sală este legată de anunțul că Guvernul vine în sală cu bugetul. Într-adevăr Guvernul vine în Parlament cu situația care s-a creat și asta nu s-a creat de socialiști sau de PD și nu de alți colegi. Lipsa de voturi a făcut ca Guvernul să vină cu asumare”, a conchis Diacov.

Gațcan și-a depus ieri mandatul de deputat.

S-a întâmplat după ce deputații socialiști l-au sechestrat pe Ganțan, în timp ce acesta se afla pe holul Parlamentului, și l-au presat să își depună mandatul.

În presă a apărut o imagine de la ședința de astăzi a fracțiunii PSRM, unde Ștefan Gațcan ar fi decis să își depună mandatul de deputat. Din imagine se poate vedea că în fața deputatului socialist Vasile Bolea este o hârtie, deputatul fiind și cu telefonul la ureche.

La acest subiect: (VIDEO) Deputatul Cebotari, luat pe capota unei mașini ieșite din curtea Președinției, în timp ce încerca să afle dacă Gațcan se află în instituției

De menționat că, liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a fost cel care a anunțat pe Facebook că Gațcan renunță la mandatul de deputat.

Gațcan a reapărut prin intermediul unei declarații video făcută într-o podgorie, în jurul orei 17:00, imaginile fiind postate pe pagina sa de Facebook din campania electorală.

Vezi și: (VIDEO) „Am nevoie de reabilitare. Nu voi comunica cu nimeni”. Prima reacție a lui Gațcan, după ce s-a anunțat că e sechestrat

Seara, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, primarul de Bălți Renato Usatîi a declarat că deputatul a fost scos din Republica Moldova, după ce asupra sa ar fi fost aplicată inclusiv forța fizică.

Informația privind părăsirea Republicii Moldova de către Gațcan a fost la scurt timp confirmată de către Poliția de Frontieră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X