Suzuki a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Across. SUV-ul are la bază actuala generație Toyota RAV4 și va fi disponibil în Europa începând cu această toamnă. Niponii au pregătit un sistem plug-in hybrid cu trei motoare și autonomie electrică de până la 75 de kilometri.

Anul trecut, Toyota și Suzuki au început un parteneriat care prevede utilizarea comună a mai multor tehnologii. În baza acestui acord, s-a născut noul Across, un SUV Suzuki dezvoltat pe baza actualei generații Toyota RAV4, scrie Automarket.ro.

Iar Across nu va fi primul model dezvoltat în baza acordului semnat în 2019, până la finalul anului, Suzuki urmând să lanseze o variantă proprie a modelului Toyota Corolla.

Suzuki Across are o lungime de 4.635 de mm (+35 mm comparativ cu RAV4), lățimea măsoară 1.855 de mm, iar înălțimea este de 1.690 de mm (+5 mm). Ampatamentul SUV-ului măsoară 2.690 de mm.

La nivel estetic, Suzuki Across preia în totalitate formele lui RAV4, însă propune mici modificări la nivelul spoilerelor și în dreptul grilei frontale. Niponii vin cu faruri și stopuri restilizate, iar jantele de 19 inch vor avea un design diferit față de cele ale lui RAV4.

La interior, clienții noului Suzuki Across vor descoperi un volan nou, un ecran central de 9 inch compatibil cu AppleCar Play și Android Auto și o mulțime de spații de depozitare. Volumul portbagajului va fi de 490 de litri.

Sistemul de propulsie pregătit de Suzuki este unul plug-in hybrid și, bineînțeles, a fost preluat din oferta Toyota. Astfel, Suzuki Across va fi echipat cu un motor pe benzină de 2.5 litri capabil să ofere 185 CP și 227 Nm. Acesta va fi asistat de un două motoare electrice. Cel amplasat pe puntea față oferă 180 CP și 270 Nm, iar cel poziționat pe puntea spate dezvoltă 54 CP și 121 Nm. Resursele vor fi gestionate de o transmisie E-CVT.

Pentru moment, Suzuki nu menționează puterea totală oferită de Across, dar în cazul lui RAV4 Plug-in Hybrid, sistemul livrează 306 CP.

Energia necesară funcționării celor două motoare electrice este asigurată de o baterie cu capacitatea de 18.1 kWh, iar oficialii Suzuki spun că aceasta ar urma ofere o autonomie electrică de până la 75 de kilometri (În Japonia, Toyota anunță o autonomie de până la 95 de kilometri pentru RAV4 Plug-in Hybrid).

Niponii nu au anunțat timpul necesar pentru sprintul 0-100 km/h, însă menționează că viteza de top este limitată la 180 km/h.

Suzuki a pregătit patru moduri de rulare: EV, Auto, HV și Battery Charger. SUV-ul pregătit de niponi a fost echipat și cu sistemul Trail Mode care imită comportamentului unui diferențial cu alunecare limitată.

Suzuki Across va fi echipat cu o mulțime de sisteme de siguranță. Niponii vor oferi un sistem de frânare automată de urgență capabil să identifice pietonii și bicicliștii, un asistent pentru menținerea benzii de rulare și un sistem pentru identificarea semnelor de circulație. De asemenea, Across va putea fi echipat cu un cruise control adaptiv, cu un sistem pentru monitorizarea traficului din spate și cu un sistem pentru monitorizarea unghiului mort.

Noul Suzuki Across va fi disponibil pe piața din Europa începând cu toamna acestui an.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here