Foto: agora.md

Guvernul nu a reușit să-și angajeze răspunderea în fața Parlamentului, ca urmare a faptului că ședința plenară a Legislativului de astăzi nu a avut loc din lipsă de cvorum. Deși la ședință nu au venit fracțiunile Platformei DA, PAS, Șor și grupului Pro Moldova, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, premierul Ion Chicu i s-a adresat „omului și politicianului” Maia Sandu.

„În țara asta trăiesc Oameni, nu electorat. Nu vă pică bine electoral majorarea cu 30% a salariilor pentru 47 mii lucrători medicali, care mor acum pentru Oameni? Nu vă pică bine electoral alocarea a câte 700 lei pentru 659 mii de Oameni nevoiași? Nu vă pică bine electoral ajutorul de 100 milioane lei pentru agricultori, sau încă 50 de milioane pentru întreprinderile mici?

Sau, Maia Sandu – politician, credeți că prin moftul (proverbial deja), puteți anula Constituția Republicii Moldova, care oferă dreptul guvernului să-și angajeze răspunderea? Moftul vă face să credeți, că doar un guvern condus de Dvs. poate să folosească acest drept de angajare a răspunderii, cum ați făcut-o în noiembrie 2019? Politiciano, în țară mor Oameni. Nu electorat, Oameni”, a scris premierul.

„Electoral, politiciano, pierzi că te-ai aliat cu Candușhor, care-ți era coleg de guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin…angajare de răspundere. Erai specialistă venită de la Banca Mondială – chiar erai atât de limitată să nu înțelegi, că guvernul din care faci parte fură miliardul de la Oameni?”, a mai scris Chicu.

„Știu că-i fac un avantaj lui Năstase prin acest mesaj, dar deoarece el (politician), e „în promile”, Maia Sandu (politician) nu va pierde mare treabă. Electoral vorbind”, a adăugat oficialul.

Amintim că Guvernul și-a angajat răspunderea pentru 4 proiecte referitoare la un șir de modificări în legile bugetare anuale. Modificările presupun majorarea veniturilor bugetului de stat cu 52,4 milioane lei, în special din contul majorării defalcărilor cu 33,9 milioane lei de la întreprinderile de stat și societățile pe acțiuni cu participarea statului și a donațiilor pentru susținerea bugetului.

Aceste modificări urmau să fie examinate în ședința de astăzi, 2 iulie, a Legislativului.

Potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, angajarea răspunderii poate avea loc exclusiv în cadrul unei ședințe plenare a Parlamentului.

„Ședință plenară înseamnă prezența a cel puțin 51 de deputați. Nu sunt prezenți 51 de deputați – proiectele nu se consideră adoptate”, a spus parlamentarul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here