Mâine deputații vor veni la ședința Parlamentului? Răspunsul opoziției

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 iulie, 2020, 20:27

Partidele de opoziție s-au întrunit astăzi la Parlament, iar premierul Ion Chicu urma să își asume răspunderea asupra unui pachet de legi. Însă, din lipsă de cvorum, ședința nu a avut loc. Cei de la PAS, Platforma DA și Pro Moldova au motivat neparticiparea prin faptul că nu există motive ca premierul să-și asume răspunderea asupra acestui pachet de legi, ci ar fi cazul ca ele să fie dezbătute în plen.

Deputații din opoziție au anunțat că mâine se vor prezenta la Parlament, dar fără a da asigurări că ședința Parlamentului se va desfășura.

Deputatul Igor Munteanu a precizat că Platforma DA va veni mâine, 3 iulie, la Parlament.

„Vom fi la Parlament, dar nu înseamnă că vom juca rogul actualei Guvernări”, a declarat Munteanu.

Deputații PAS au menționat că vor boicota ședința Legislativului, dacă premierul Ion Chicu „va încerca iarăși să ocolească cumva Parlamentul”.

„Dacă Chicu va încerca, din nou, să ocolească cumva Parlamentul, vă anunț că noi nici mâine nu vom fi prezenți, nici poimâne, ori de câte ori veți încerca să ocoliți dezbaterea Parlamentară autentică”, a preciazat deputatul Partidul Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

Sergiu Sîrbu susține că colegii săi de la Pro Moldova nu vor fi prezenți la ședința Parlamentului în caz că „Guvernul va încerca iarăși să vină cu acea asumare de răspundere”.

„Asumarea de răspundere o consider personal absolut inadecvată. Nu excludem că iarăși am putea să boicotăm, doar aspectul asumării, nu și celelalte subiecte din agendă, dar decizia va fi luată mâine la ședința grupului”, a menționat Sîrbu.

Deputatul Partidul Șor, Denis Ulanov, este de părere că „situația nu s-a schimbat”.

„Autoritățile nu au fost receptive la solicitarea opoziției de a fi purtat un dialog și continuă să-și impună punctul de vedre despre cum trebuie discutate legile în țară. Este vorba despre asumarea de răspundere. Vom decide mâine dimineață dacă vom fi prezenți la ședință”, a punctat Ulanov.

Ședința Parlamentului de astăzi, joi, 2 iulie a fost anulată din lipsa de cvorum. Astfel, a fost programată pentru ziua de mâine.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X