Munteanu: Guvernul Chicu ar putea cădea în următoarele 2-3 săptămâni. Luna iulie e rodnică

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 iulie, 2020, 21:43

Deputatul Platforma Da, Igor Munteanu, susține că Guvernul Chicu ar urma să cadă în următoarele 2-3 săptămâni, menționând că luna iulie este rodnică sub aspectul soluțiilor politice.

Potrivit declarațiilor făcute de Munteanu în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, Platforma Da recomandă și un premier.

„Credem că în următoarele 2-3 săptămâni vom avea soluția acestui vot prin care să demitem Guvernul, având siguranța că putem instala unul nou. Luna iulie este o lună extrem de importantă și rodnică sub aspectul soluțiilor politice. Noi am propus o formulă în care Platforma Da recomandă un prim-ministru”, a declarat Munteanu.

Deputatul a precizat că cea mai mare parte a miniștrilor nu reprezintă doar PPDA.

„Putem spune că vor fi miniștri care s-au remarcat în domeniile de competență. Putem spune că vor fi miniștri care sunt recunoscuți. Pentru că miniștrii trebuie să poată deschide ușile instituțiilor internaționale, să aibă credibilitatea publicului larg și cel mai important, să poată rezolva problemele existente”, a menționat Munteanu.

Cei de la Partidul Democrat au precizat că nu vor susține demiterea Guvernului Chicu.

„Noi avem multe candidaturi în actualul Guvern. Credem că exponenții din PDM își duc bine misiunea”, a declarat democratul Nicolae Ciubuc.

Platforma DA a anunțat că astăzi a inițiat o nouă rundă de consultări cu 3 grupuri politice din Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit unei note informative, subiectul discuției a fost demiterea actualului Guvern și instalarea unui Executiv european.

„Consultările au implicat reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Democrat (PDM) și Partidul Pro-Moldova. Demiterea actualului guvern și instalarea unui guvern european, anticriză, capabil să răspundă provocărilor crizelor sistemice, a reprezentat tema centrală în cadrul acestor consultări”, se anunță în nota informativă a Platformei DA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X