Platforma DA, la masa de discuții cu PAS, PDM și Pro Moldova: Am discutat demiterea Guvernului actual și instalarea altuia nou

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 iulie, 2020, 19:16

Platforma DA a anunțat că astăzi a inițiat o nouă rundă de consultări cu 3 grupuri politice din Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit unei note informative, subiectul discuției a fost demiterea actualului Guvern și instalarea unui Executiv european.

„Consultările au implicat reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Democrat (PDM) și Partidul Pro-Moldova. Demiterea actualului guvern și instalarea unui guvern european, anticriză, capabil să răspundă provocărilor crizelor sistemice, a reprezentat tema centrală în cadrul acestor consultări”, se anunță în nota informativă a Platformei DA.

Totodată, cei de la Platforma DA au precizat că „consultările parlamentare au vizat și evaluarea tendințelor autoritare tot mai accentuate ale Președintelui Igor Dodon, urmate de asumarea răspunderii politice pentru rectificarea bugetului public de către Guvernul condus de prim-ministrul Ion Chicu”.

„Este o decizie eronată, contrară pre-eminenței puterii legislative într-o republică parlamentară”, este opinia Platformei DA.

Deputații Pro Moldova au menționat că vor susține necesitatea învestirii unui nou Guvern.

„Deputații au menționat necesitatea examinării proiectelor așteptate de cetățeni, reclamând substituirea de către actuala majoritate a temelor vitale cu cele care vin în Parlament la indicația lui Igor Dodon exclusiv pentru a-i asigura un nou mandat la președinție”, anunță cei de la Pro Moldova.

Părțile au abordat problema incompetenței probate a actualului executiv și au agreat necesitatea învestirii unui Guvern anti-criză.

Menționăm că azi, ședința Parlamentului în cadrul căreia premierul Ion Chicu urma să își asume răspunderea asupra unui pachet de legi nu s-a desfășurat, în lipsă de cvorum.

Cei de la PAS, Platforma DA și Pro Moldova și-au motivat neparticiparea la ședință prin aceea că că nu există motive ca premierul să-și asume răspunderea asupra acestui pachet de legi, ci ar fi cazul ca ele să fie dezbătute în plen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X