Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) respinge acuzațiile privind implicarea în acțiunile ce-l vizează pe deputatul Ștefan Gațcan.

Într-un comunicat de presă, SIS „neagă categoric şi respinge” declarațiile „apărute în spaţiul public privind implicarea în presupusele rețineri, chestionări sau transportare efectuate în privinţa domnului Ștefan Gațcan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova”.

„SIS monitorizează informația parvenită în legătură cu posibilele tentative de corupere a înalților demnitari de stat și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării veridicității informațiilor prezentate, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate”, se mai arată în comunicat.

Deputatul Ștefan Gațcan a devenit de negăsit miercuri, în jurul orei 10:00, după ce acesta s-a prezentat la Parlament. După câteva ore a apărut o cerere prin care Gațcan și-ar fi depus mandatul de deputat, iar socialiștii anunțau că acesta rămâne în echipa lor, chiar dacă o zi mai devreme el își anunțase plecarea la Pro Moldova.

Gațcan a reapărut prin intermediul unei declarații video făcută într-o podgorie, în jurul orei 17:00, imaginile fiind postate pe pagina sa de Facebook din campania electorală.

Seara, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, primarul de Bălți Renato Usatîi a declarat că deputatul a fost scos din Republica Moldova, după ce asupra sa ar fi fost aplicată inclusiv forța fizică.

Informația privind părăsirea Republicii Moldova de către Gațcan a fost la scurt timp confirmată de către Poliția de Frontieră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here