captură video

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a reacționat la incidentul din această dimineață, după ce unei jurnaliste i-a fost îngrădit accesul în apropierea lui Igor Dodon. După ce presa a titrat că jurnalista a fost bruscată, instituția susține că această informație este inacceptabilă şi denigratoare.

„Serviciul de Protecție și Pază de Stat, potrivit sarcinilor și misiunilor atribuite prin lege, îndeplinește tot spectrul de măsuri orientate la asigurarea securității persoanelor beneficiare de protecție de stat.

Conform legislației în vigoare, în procesul realizării misiunilor de protecție, Serviciul este în drept să întreprindă, după caz, măsuri în vederea limitării sau interzicerii temporare a circulației vehiculelor și a accesului persoanelor în anumite zone, cu instituirea perimetrelor de securitate”, se arată într-un comunicat al SPPS.

„În acest context, menționăm că astăzi, 2 iulie 2020, în timpul unei misiuni de protecție organizată la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt, un reprezentant mass-media nu s-a conformat cerințelor SPPS de a respecta perimetrul de securitate instituit, fapt care a condiționat întreprinderea unor acțiuni de limitare a accesului de către ofițerul SPPS. Afirmațiile aduse precum că „un ofițer SPPS a bruscat presa” nu corespund realității, or, ofițerul SPPS în niciun caz „nu a bruscat sau împins” jurnalistul.

În contextul dat, SPPS califică informaţiile difuzate în mijloacele media privind subiectul vizat ca fiind inacceptabile şi denigratoare la adresa instituţiei. Respectăm opinia societăţii civile, dar considerăm oportun abţinerea de la declaraţii emotive şi interpretări eronate, care, nefiind verificate, induc în eroare opinia publică şi ştirbesc din imaginea Serviciului și a instituţiilor statului”, se mai arată în comunicatul instituției.

SPPS menționează că în calitate de autoritate în domeniul securităţii statului, specializată în asigurarea securităţii persoanelor beneficiare de protecţie de stat, instituția îşi va aduce „aportul la realizarea sarcinilor şi misiunilor atribuite prin lege într-o manieră profesionistă, echilibrată şi la cel mai înalt nivel”.

Amintim că joi dimineață, în timpul unei depuneri de flori la monumentului domnitorului Ștefan cel Mare cu ocazia împlinirii a 516 ani de la trecerea în neființă, gărzile de corp ale șefului statului au îngrădit accesul reporterilor spre Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here