Foto: președinte.md

Pentru luni, ora 14.00 este convocată din nou ședința Legislativului cu aceeași ordinea de zi, adică cu asumarea răspunderii. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, comentând că „tupeul acestui Guvern nu are margini”.

Slusari a informat că argumentele opoziției au fost ignorate la ședința de azi a Biroului Permanent.

„Curțea Constituțională prin intermediul câtorva decizii a specificat că țara nu poate fi condusă prin angajări de răspundere din partea Guvernului, că nu poate Guvernul să substituie Parlamentul, mai ales atunci când acesta este funcțional”, a declarat Slusari.

Vicepreședintele Parlamentului a propus și un compromis: „Să ne adresăm din partea Biroului Permanent către executiv cu solicitarea de a-și retrage asumarea și angajamentului Legislativului de a examina aceste modificări în decurs de cel mult 7 zile. Nici asta nu merge”.

„M-am convins că Guvernul Chicu nu dorește majorări de salarii, pensii și subvenții, ci caută un pretext pentru demisie. Dar nu înțeleg de ce a ales o cale atât de complicată. Admit că Ion Chicu a obosit să fie unealta electorală a lui Dodon și își dorește să fugă de pe corabia care naufragiază. Păi atunci, să iasă și să spună deschis acest lucru, iar după asta – să scrie cerere de demisie”, a conchis Slusari.

Menționăm că, după ce deputații au eșuat în a se întruni joi în ședință, nici astăzi aceasta nu a avut loc, din lipsă de cvorum. La ședință s-au prezentat doar 49 de deputați socialiști și democrați.

Deputații Fracțiunilor PAS, Platforma DA, cei ai grupului Pro moldova și Șor au lipsit de la ambele ședințe, motivând că nu există motive ca premierul să-și asume răspunderea asupra celor 4 proiecte de lege, ci ar fi cazul ca ele să fie dezbătute în plen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here