Consultări la Ministerul Justiției privind crearea instanțelor de judecată anticorupție

Autor: , in Justiție / Populare / 3 iulie, 2020, 21:12

Ministerul Justiției a organizat astăzi, 3 iulie, consultări publice privind crearea instanței anticorupție sau a completelor de judecată anticorupție.

În cadrul consultărilor au participat reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Centrului de Resurse Juridice din Moldova, având în calitate de observatori reprezentantul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Consultări publice au fost axate în special pe aspecte privind oportunitatea și necesitatea creării unei asemenea instanțe specializate, precum și activitatea propriu-zisă pe care o va desfășura.

De asemenea, au fost abordate și aspecte ce țin de crearea completelor de judecată prin prisma specializării judecătorilor instanțelor de judecată.

Participanții au agreat colaborarea în comun întru efectuarea unei analize statistice și factologice și identificarea celei mai eficiente soluții pentru examinarea cauzelor de corupție și infracțiunilor conexe.

Dodon, acum două săptămâni: Vrem să creăm o instanță separată care se va ocupa de cazurile de rezonanță

Șeful statului a declarat recent că își dorește crearea unei instanțe de judecată care să se ocupe de cazurile de rezonanță și de importanță națională. Deși nu a spus cum vede instituirea unui astfel de organ, Igor Dodon a declarat că „este așa o idee și cred că vom face tot posibilul să o implementăm”.

„Avem ideea de a crea o instanță de judecată separată. Ca să nu fugim pe la Cahul, cu Șor, deja de cinci ani. Și ba amână, ba nu știu ce. Să facem o instanță specializată din judecători cinstiți, separat, care se ocupă doar de cazurile de importanță națională: investigarea furtului miliardului, Aeroportul Internațional Chișinău, cazuri foarte importante. Alegem cei mai buni judecători și îi punem să se ocupe de aceste cazuri. Să nu mai fugă iar de la o judecătorie la alta”, a declarat Igor Dodon acum două săptămâni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X