Foto: mei.gov.md

Gazoductul Ungheni-Chişinău va fi dat în exploatare la 1 august curent. Despre asta a anunțat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Răilean.

„Ieri am avut o ședință cu director Transgaz. În câteva săptămâni se finalizează ultimele reparații și lucrări tehnice. Către data de 1 august gazoductul va fi gata”, a spus Răilean.

Și directorul general al Transgaz, Ion Sterian, anunța că magistrala de gaze Ungheni-Chișinău va fi finalizată până la 1 august 2020.

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chișinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare și reglare de la Gherăești, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi”, spunea directorul Transgaz în luna mai curent.

Compania română a reiterat intenția sa de a dezvolta sistemul național de distribuție a gazelor prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova.

Menționăm că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de Transgaz, România.

De menționat că, în luna octombrie 2019, autoritățile spuneau că gazoductul Iași-Ungheni va deveni complet funcțional în primăvara anului 2020, în aprilie 2020 autoritățile au anunțat un nou termen de dare în exploatare – până la a doua jumătate a anului 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here