„Pacienții cu COVID-19 nu sunt șoareci”. Mărturii privind „catastrofa” de la Spitalul Raional Strășeni și precizările Ministerului Sănătății

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 3 iulie, 2020, 18:16

Un mesaj publicat de o tânără pe nume Zina Minascurta, în care se adresează către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, descriind situația alarmantă de la Spitalul Raional Strășeni, a devenit virală pe Internet. Aceasta spune că pacienții infectați cu COVID-19 au parte de o catastrofă adevărată.

Tânăra le recomandă celor de la Sănătate să facă vizite în teritoriu, dar nu să organizeze conferințe zilnice cu statistici.

„Strigăt către Ministerul Sănătății. Decât ați face conferințe zilnice cu statistici, mai bine doamnă ministru Dumbrăveanu v-ați deplasa în teritoriu unde sunt tratați pacienții cu COVID-19. Nu departe de Capitală, spre exemplu la Strășeni, e catastrofă adevărată: bolnavii stau în condiții inumane fără WC și baie, nu mai vorbim de alte facilități. Sunt nevoiți să meargă în alt bloc, în alte saloane, unde sunt la fel pacienți infectați sau afară în buruiene pentru a-și face necesitățile fiziologice, asta în cazul când una din simptome e diareea și este nevoie de igienă” a scris Zina Minascurta.

În opinia tinerei, donațiile au fost făcute tot pentru statistică.

„Donațiile care s-au făcut tot pentru statistică sunt boilere și condiționere fără prize, cabine de duș fără canalizare, etc. Cadrul medical e sub nivelul minim de competență și moralitate, uită să dea pastilele o jumătate de zi, nu se face curat prin saloane, incompetență totală plus sunt grosolani vulgari și se cred Dumnezeu”, este situația descrisă de Zina.

De asemenea, critici au fost aduse și la capitolul alimentației:

„La capitolul mâncare nici nu are rost să vorbesc. Toți așteaptă să moară pacienții pentru a scrie COVIS-19 și a transmite la Minister statistici. Îmi pare rău că presa e interesată mai mult de show-urile politice din Parlament decât de oameni. Pacienții COVID-19 nu sunt șoareci, dar oameni: mame, tați, bunei, etc.”, a conchis Zina Minascurta.

Solicitat de Cotidianul.md pentru a afla o reacție la situația descrisă de Zina Minascurtă, Ministerului Sănătății a făcut câteva precizări:

„Fondator al Spitalului Raional Strășeni este Consiliul Raional care este responsabil de infrastructura spitalului. Cu privire la distribuirea si asigurarea cu echipamente medicale sau medicamente, donate, acestea au fost distribuite în fiecare instituție medicală, conform necesităților. Dispozițiile privind distribuirea ajutoarelor umanitare o vedeți pe site-ul instituției noastre”, a declarat consiliera în comunicare a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat.

Reprezentații de la Sănătate au precizat că informațiile privind ajutoarele umanitare sunt plasate pe site în mod transparent și oricine poate face cunosțintă cum au fost distribuite acestea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X