Foto: tv8

Cazul deputatului Ștefan Gațcan este o chestiune a celor din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Astfel comentează liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, dispariția deputatului după ce liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a postat pe pagina sa de Facebook o cerere de renunțare la mandatul de deputat care ar fi fost semnat de Gațcan.

Comentând cazul lui Gațcan, Filip s-a revoltat că deputații care au reacționat acum nu au făcut-o și atunci când din PDM plecau oameni.

„Este chestiunea celor din PSRM. Din câte cunosc din mass-media, Procuratura a inițiat o cauză penală. Eu am toată certitudinea că lucrurile se vor clarifica. Am urmărit tot acest episod și am și eu multe întrebări. Am văzut foarte multă impacientare în cazul Gațcan. Nu am văzut un interes atunci când din PDM au fost cumpărați deputații și aceste lucruri erau foarte evidente, pentru că avem oameni, membri ai fracțiunii PDM care au declarat deschis că ”l-a mine au fost și mi-au propus un 1 milion de dolari ca să tec la Pro Moldova”. Atunci când facem această selectare a subiectele care ne plac sau nu ne plac, eu am foarte multe semne de întrebare – care sunt valorile adevărate spre care tinde clasa politică și societatea în general”, a comentat Pavel Filip.

Democratul acuză că declarații despre sechestrare și uzurpare, au fost lansat în societate astfel încât societatea să se concentreze pe ele, fără a vedea lucrurile absolut grave care se întâmplă în Republica Moldova.

Pavel Filip susține că Gațcan are obligația morală de a spune ce i sa întâmplat.

„El trebuie să vină și să ne spune că s-a întâmplat. Are și obligațiunea față de societate pentru că este deputat”, a conchis Pavel Filip.

Procuratura Generală a anunțat astăzi că a recepționat, joi, 2 iunie, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat.

În baza plângerii deputatului, dar și a demersului Partidului Pro Moldova, Procuratura Generală a declanșat azi un proces-penal în care urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului.

Amintim că în ziua de miercuri, 1 iulie, deputații socialiști l-ar fi sechestrat pe Ganțan, în timp ce acesta se afla pe holul Parlamentului, și l-ar fi presat să își depună mandatul.

Liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a fost cel care a anunțat pe Facebook că Gațcan renunță la mandatul de deputat, atașând și o cerere semnată de acesta.

După ce nu a fost văzut toată ziua de miercuri, Gațcan a reapărut pe online prin intermediul unei declarații video făcută într-o podgorie, în jurul orei 17:00, imaginile fiind postate pe pagina sa de Facebook din campania electorală. Gațcan purta mască de protecție pe față.

În seara zilei de miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, primarul de Bălți Renato Usatîi a declarat că deputatul a fost scos din Republica Moldova, după ce asupra sa ar fi fost aplicată inclusiv forța fizică.

Informația privind părăsirea Republicii Moldova de către Gațcan a fost la scurt timp confirmată de către Poliția de Frontieră.

Joi seara, pe Facebook a apărut un nou video, în care Ștefan Gațcan anunță că e bine, dar se află într-o etapă de reabilitare psiho-emoțională.

Vizibil că citește de undeva, Gațcan a spus că benevol a renunțat la mandatul de deputat. Și de această dată, deputat mască de protecție deși filmarea este realizată în încăpere închisă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here