Procuratura Generală anunță că a recepționat, joi, 2 iunie, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat.

În baza plângerii deputatului, dar și a demersului Partidului Pro Moldova, Procuratura Generală a declanșat azi un proces penal în care urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului.

Procesul penal a fost inițiat în baza art.274 Cod de procedură penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile celor implicați o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.

Amintim că în ziua de miercuri, 1 iulie, deputații socialiști l-ar fi sechestrat pe Ganțan, în timp ce acesta se afla pe holul Parlamentului, și l-ar fi presat să își depună mandatul.

Liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a fost cel care a anunțat pe Facebook că Gațcan renunță la mandatul de deputat, atașând și o cerere semnată de acesta.

După ce nu a fost văzut toată ziua de miercuri, Gațcan a reapărut pe online prin intermediul unei declarații video făcută într-o podgorie, în jurul orei 17:00, imaginile fiind postate pe pagina sa de Facebook din campania electorală. Gațcan purta mască de protecție pe față.

În seara zilei de miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, primarul de Bălți Renato Usatîi a declarat că deputatul a fost scos din Republica Moldova, după ce asupra sa ar fi fost aplicată inclusiv forța fizică.

Informația privind părăsirea Republicii Moldova de către Gațcan a fost la scurt timp confirmată de către Poliția de Frontieră.

Joi seara, pe Facebook a apărut un nou video, în care Ștefan Gațcan anunță că e bine, dar se află într-o etapă de reabilitare psiho-emoțională.

Vizibil că citește de undeva, Gațcan a spus că benevol a renunțat la mandatul de deputat. Și de această dată, deputat mască de protecție deși filmarea este realizată în încăpere închisă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here