Foto: Cotidianul

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a declarat că cazuri de reinfectare cu COVID-19 în Republica Moldova nu există. În cadrul briefingului de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au fost făcute unele precizări privind un presupus caz de reinfectare, dar care de fapt ar fi vorba despre un pacient care nu a fost tratat până la sfârșit.

Directorul ANSP se arată nedumerit despre informațiile privind cazurile de reinfectare cu COVID-19 în țara noastră, întrucât, nu există așa ceva.

„Nu știu la care caz se face trimitere, dar eu voi face trimitere la unul dintre cazurile înregistrate la nordul republicii care nu a fost tratat până la capăt. În linii mari, e vorba despre revenirea pronunțată la clinică și nu e vorba de reinfectare”, a declarat Nicolae Furtună.

În acest context, șeful ANSP a precizat că pentru „ca să dovedești reinfectarea, trebuie să dovedești virusul circular și să vezi vorbim despre reinfectare sau despre alt eveniment”.

„Îmi pare rău de „experții” care fără niciun argument, fără nicio dovadă, induc lumea în eroare. Decât bulversare și destabilizare nu obțin nimic și nuștiu care este scopul dânșilor și ce urmăresc. Pur și simplu se aruncă niște declarații absolut nefondate, absolut neîntemeiate care nu duc la nimic bun. Încă o dată reiterez, cazuri de reinfectare în țara noastră nu există”, a conchis Furtună.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 17.150 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1.249 în Transnistria. Din numărul total, 2.509 cazuri de infectare sunt în rândul angajaţilor sistemului de sănătate.

În total, 10.093 persoane s-au vindecat de COVID-19, ira 563 au decedat din cauza complicațiilor virusului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here