Studiu: Frecvența valurilor de căldură a crescut alarmant în ultimii 70 de ani

Autor: , in IT/Ştiinţă / 3 iulie, 2020, 21:36

Valurile de căldură au crescut ca intensitate și frecvență în aproape fiecare parte a lumii, iar fenomenul a fost observat începând cu anii 1950, scrie The Guardian, citat de digi24.ro.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Nature Communications, regiunile ca Amazonul, nord-estul Braziliei, Asia de Vest (inclusiv părți din subcontinent și Asia Centrală) și Mediterana, au suferit schimbări mai rapide privind intensificarea valurilor de căldură decât sudul Australiei și nordul Asiei.

Sarah Perkins-Kirkpatrick, autorul principal al studiului, a declarat că, pe glob, nu numai că au existat valuri de căldură tot mai dese în ultimii 70 de ani, dar această tendință s-a accelerat semnificativ.

Kirkpatrick a mai adăugat că acest fenomen este în concordanță cu avertismentul oamenilor de știință privind efectele încălzirii globale – iar rezultatele ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru guvernele lumii fiind nevoie de implementarea unor măsuri urgente pentru a preveni cele mai grave efecte ale crizei climatice.

„Schimbările dramatice pe care le produc aceste valuri de căldură de la o regiune la alta sunt indicatori clari că încălzirea globală se produce mai rapid decât s-a estimat inițial”, a declarat Sarah Perkins-Kirkpatrick.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X