imagine simbol

Oamenii legii au reținut cinci bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani, bănuiți de omorul intenționat al unui bărbat de 33 de ani, în raionul Căușeni, în vara lui 2018.

Pe parcursul unei perioade de peste un an și jumătate, atât ofițerii de investigații, cât și cei de urmărire penală conduși de procurorii PCCOCS, au întreprins acțiuni, în vederea restabilirii traseului parcurs de victimă și tuturor persoanelor implicate – atât în ceea ce privește comunicarea cu aceasta, cât și în omorul acesteia.

Prin urmare, a fost conturat un cerc redus de persoane. Așa cum pista de investigație susținută de probatoriu a dus inițial la trei persoane, iar ulterior la cinci, s-a și decis percheziționarea domiciliilor și reținerii celor cinci bănuiți de către angajații Direcției Generale Urmărire Penală a Inspectoratului General al Poliției (IGP) și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP, cu suportul BPDS ”Fulger”.

După reținerea suspecților, procurorii le-au înaintat învinuirea în comiterea acestui omor.

Fapta a fost comisă după ce învinuiții au consumat băuturi alcoolice cu victima, iar după un conflict spontan cu aceasta, i-au aplicat lovituri. Ulterior, aceștia l-au transportat într-o fântână de acumulare a deșeurilor, în care în trecut erau depozitate cadavrele păsărilor unei ferme din preajmă. Mai apoi, învinuiții l-au incendiat pe bărbat.

Potrivit legii penale, omorul intenționat comis de mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here