ANSP atenționează cu privire la riscul de răspândire a infecției COVID-19 pe teritoriul „Orheiland”

Autor: , in Social / 4 iulie, 2020, 17:23

Agenția Națională pentru Sănătate Publică atenționează, printr-un comunicat, privind riscul de răspândire a infecției COVID-19 în parcul de distracții „Orheiland”, în condițiile în care pe teritoriul acestuia poate fi înregistrat un flux mare de populație, mai ales copii și nu poate fi asigurată respectarea distanței sociale.

Reprezentanții ANSP atenționează că printre vizitatorii parcului de distracții în special sunt copiii care sunt însoțiți de către persoane în vârstă, pentru care, de asemenea, poate fi un risc sporit de infectare, sau alte persoane mature care pot fi asimptomatice.

„Atenționăm că, din cauza fluxului mare de persoane ar exista impedimente în stabilirea sursei de infecție sau a contacților în situația unui eventual focar. Cu atât mai mult, că în raionul Orhei se atestă o creștere a morbidității determinate de COVID-19, inclusiv printre copii”, se arată în comunicatul ANSP.

Sursa amintește că în scopul prevenirii agravării situației epidemiologice prin infecția COVID-19 și respectării Hotărîrilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, pe perioada stării de urgență în sănătate publică sunt interzise activitățile zonelor de agrement.

„Nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie un pericol pentru sănătatea populației și servește drept temei pentru atragerea la răspundere a persoanelor vinovate. Cu atât mai mult, menționăm că în Republica Moldova nu e autorizat un astfel de gen de activitate în niciun teritoriu administrativ”, se mai arată în comunicatul NASP.

Amintim că, acum o săptămână, Partidul „Șor” a emis un comunicat de presă în care a indicat că reprezentanți ai poliției au încercat să sisteze activitatea parcului de distracții „Orheiland”.

De partea cealaltă, Inspectoratul General de Poliție spunea că în pofida restricțiilor impuse de autorități și pe lângă faptul că din 25 mai curent nu dispune de autorizație sanitară de funcționare, parcul de distracții “OrheiLand”, din orașul Orhei și-a continuat activitatea, expunând riscului sănătatea publică.

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a anunțat într-o intervenție live pe Facebook că echipa formațiunii politice va organiza duminică, 5 iulie, la „OrheiLand”, adunarea generală a locuitorilor orașului Orhei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X