De astăzi, construcţiile problematice din municipiul Chişinău, pot fi găsite pe o hartă online

Autor: , in Social / 4 iulie, 2020, 16:33

De astăzi, construcţiile problematice din municipiul Chişinău, pot fi găsite pe o hartă online.

Actualmente, pe platforma ArcGIS https://portal.dgaurf.md/conflicte/ sunt incluse 20 de construcții, urmând ca harta să fie actualizată în permanenţă.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, sune că în scopul asigurării transparentei şi eficienței procedurii de identificare a construcțiilor problematice din capitală, a semnat o dispoziţie şi a fost creat un grup de lucru.

„Ţinând cont de constatările organelor specializate de supraveghere tehnică, dar şi de sesizările şi actele de constatare ale direcţiilor de profil, grupul de lucru creat a identificat clădirile problematice din oraş. Astfel, pe hartă sunt indicate adresele construcțiilor, beneficiarul acesteia, data emiterii actelor permisive, etapa la care sunt lucrările pe șantier. Totodată, este descris şi litigiul ce ţine de obiectul respectiv. Odată ce problema litigiului dintre părți va fi rezolvată, construcția respectivă va fi eliminată de pe hartă”, spune edilul.

Aplicaţia online poate fi accesată şi de pe telefonul mobil.

„Oamenii trebuie să cunoască agenţii economici, care nu îşi onorează obligaţiunile în faţa cetăţenilor. Noi suntem pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului, dar în limita legii”, mai comentează Ion Ceban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X