Imagini șocante cu maimuțe ținute în lanțuri și forțate să culeagă mii de nuci de cocos pe zi. Mai multe magazine renunță la produse (VIDEO)

Autor: , in Externe / 4 iulie, 2020, 18:00

Un număr de supermarketuri din Regatul Unit au scos de la vânzare apă și ulei de cocos după ce au apărut informații conform cărora produsele ar fi fost obținute prin munca forțată a maimuțelor, relatează BBC.

Maimuțele au fost prinse din natură și dresate să culeagă până la 1000 de nuci de cocos pe zi, se arată într-un comunicat al PETA. Animalele sunt ținute în lanțuri și tratate ca „mașinării de cules nuci de cocos”, scrie digi24.ro.

Unul dintre lanțurile de supermarketuri a transmis printr-un comunicat că nu va comercializa niciodată astfel de produse: „Ca parte a politicii noastre pentru protejarea bunăstării animalelor, ne-am angajat să nu vindem niciodată cu bună știință produse care au fost obținute prin munca maimuțelor”.

Și partenera premierului Boris Johnson, Carrie Symonds, o cunoscută apărătoare a drepturilor animalelor, a cerut într-o postare pe Twitter lanțurilor de magazine să înceapă un boicot asupra acestor produse.

PETA a anunțat că a descoperit opt ferme de nuci de cocos în Thailanda. De acolo, nucile de cocos și produsele obținute din ele ajung în restul lumii. Acolo au fost descoperite și „școli de maimuțe” unde animalele, capturate de când erau pui, sunt dresate să strângă nuci de cocos dar și să meargă pe bicicletă sau să se joace cu mingea pentru amuzamentul turiștilor.

„Animalele de aici demonstrează comportamente care indică stres extrem”, mai spun activiștii pentru drepturile animalelor. Animalele sunt legate cu lanțuri sau ținute în cuști mici, iar dacă devin agresive le sunt scoși dinții cu forța.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X