Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, îi amintește șefului statului, Igor Dodon, că actuala componență a Parlamentului este „rodul concubinajului său cu Plahotniuc”, în aprobarea sistemului mixt, în baza căruia au avut loc alegerile parlamentare din luna februarie 2019. Reacția liderei PAS vine după ce Dodon a spus despre Legislativ că este un focar al corupției care nu mai are reprezentativitate.

„Igor Dodon s-a trezit că nu-i place Parlamentul. A uitat că o mare parte din acest Parlament e rodul concubinajului său cu Plahotniuc. Atunci când noi protestam în stradă împotriva capturării statului de către Plahotniuc și împotriva sistemului mixt, socialiștii lui Dodon ridicau ascultători mâna pentru sistemul care a adus și mai multă corupție în Parlament”, a comentat Maia Sandu.

„Dodon își schimbă fețele de la o zi la alta. Mai ieri Igor Dodon a votat bucuros alături de Candu și deputații pe care tot el acum îi acuză de corupție pentru demisia guvernului nostru și înscăunarea guvernului lui neisprăvit. Acum, după ce au început să se vândă și deputații lui compromiși, cică vrea ordine în Parlament. El nu ordine vrea, ci supunere față de el”, se mai arată în mesajul liderei PAS.

În context, Sandu a amintit de „kuliokul” dat de Plahotniuc lui Dodon în vara anului trecut, caz pe care Procuratura a refuzat să intenteze dosar penal.

„Ce vrea Dodon e mai puțin important. Contează ce vor oamenii. Iar oamenii vor ca toți cei care au dat și au luat “kulioace” să plece. Noi vom face ordine și vom începe cu Președinția. Cum credeți, vor oare oamenii un președinte care se hrănește din „kuliokul” bandiților?”, întreabă în context Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. Doamnă, bandiții nu trebuie lăsați să plece, ci – reținuți și condamnați, iar averea ilicită – întoarsă oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here