Sandu: Guvernul lui Dodon caută motive să plece

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 iulie, 2020, 14:48

Guvernul Chicu ar căuta motive să demisioneze, dar fără a recunoaște că a gestionat prost lucrurile în țară, acuză președinta PAS Maia Sandu.

Într-o postare pe Facebook, Sandu acuză „Guvernul lui Dodon” că a adus „țara la sapă de lemn” iar acum „caută motive să plece”.

„Dar nu are curajul să recunoască public că a dat-o în bară, că i-a scăpat situația de sub control – oamenii se îmbolnăvesc, sărăcesc, iar țara este total izolată de restul lumii. Până acum Chicu i-a făcut responsabili pentru dezastrul din ţară pe toţi de-a valma: guvernul Sandu, opoziţia, diaspora, Parlamentul European, România, Curtea Constituţională şi toţi cetăţenii Republicii Moldova luaţi împreună. Acum, când nu mai pot ascunde propria incompetență, încearcă să fugă ca niște laşi de răspundere, şantajând Parlamentul că, dacă nu acceptă asumarea de răspundere, îşi dau demisia”, acuză Sandu.

Ea susține că „legile trebuie votate în Parlament”, lăsând de înțeles că PAS ar putea să boicoteze și mâine ședința Parlamentului.

„Fracțiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile. Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară. Noi ne-am asumat răspunderea în noiembrie pentru că nu existau 51 de deputați care să susțină reforma justiției, care ar fi adus în funcție un procuror general independent și nu unul care eliberează hoții din închisoare. Astăzi se vor găsi 51 de voturi în susținerea unui buget pentru oameni.

Iar Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția”, a mai menționat Sandu.

Guvernul Chicu nu a reușit din 2 tentative să-și asume răspunderea asupra unui pachet de legi, joi și vineri, opoziția boicotând ședințele Parlamentului.

Premierul va reveni luni în Legislativ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X