Foto simbol: sfatulparintilor.ro

În cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău, viceprimara Angela Cutasevici a declarat că în prezent a scăzut numărul părinților care susțin rededeschiderea grădinițelor. Coform datelor prezentate, timp de o lună, numărul a scăzut cu 15%.

Cutasevici a informat că săptamâna precedentă a fost finalizat chestionarul privind reîncadrarea copiilor în grădinițe.

„Dacă la prima etapă, la începutul lunii iunie, 66% din cei chestionați au fost de acord să-și aducă copiii la grădiniță, atunci în prima săptămână a lunii iulie – 51% dintre părinți și-au exprimat dorința ca să fie redeschise grădinițele”, a declarat viceprimara Angela Cutasevici.

Distribuția pe categorii de vârste a părinților chestionați care sunt de acord ca să fie redeschise grădinițele:

1.794 de părinți a copiilor de 2-3 ani;

3.333 de părinți a copiilor de 3-4 ani;

3.978 de părinții a copiilor de 4-5 ani;

3.976 de părinți a copiilor de 5-6 ani;

3.404 de părinți a copiilor de 6-7 ani.

Potrivit raportului prezentat de Cutasevici, au fost chestionați 31.377 de părinți. Din numărul total, 16.025 susțin redeschiderea grădinițelor.

Vezi și: Chiar dacă nu activează, 5 grădinițe din Chișinău se află în carantină. Cutasevici: 12 angajați, infectați cu COVID-19

Menționăm că, școlile și grădinițele din Republica Moldova au fost închise în data de 11 martie din cauza riscului de răspândire a COVID-19.

La data de 1 iulie, a fost organizat un protest în fața intrării în Guvern de pe strada Pușkin, cerând să fie redeschise grădinițele, făcând referire și la decesul fetiței de 5 ani care a decedat după ce a căzut un dulap peste ea, fiind singură acasă, din motiv că părinții erau la muncă.

Cei prezenți la protest, au venit cu pancarde și slogane, cerând redeschiderea grădinițelor, din motiv că părinții nu au posibilitate să meargă la serviciu, neavând în grija cui să-și lase copiii.

Detalii la acest subiect: „Copiii mor, iar Guvernul tace”. Mai mulți părinți au protestat, cerând redeschiderea grădinițelor (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here