luni, iulie 6, 2020


Partidul Șor anunță condițiile în care ar putea participa la ședințele Parlamentului

Autor: , in Politic , - 16:52

Reprezentanții Partidului Șor susțin că vor participa la ședințele plenare ale Parlamentului și vor susține votarea unor proiecte importante pentru sistemul medical și social al țării numai în cazul în care proiectele de legi vor fi discutate deschis în Parlament și nu prin ocolirea organului legislativ. Formațiunea politică susține că pledează pentru majorarea indemnizațiilor unice pentru pensionari de la 700 la 5000 de lei.

„Considerăm că salariile medicilor nu trebuiesc majorate pe etape, dar imediat. Indemnizația unică pentru pensionari nu trebuie să fie de 700 de lei, dar de 5.000. Și cel puțin la fel trebuie să fie indemnizația de șomaj, pentru că este imposibil să supraviețuiești cu mai puțini bani, având în vedere prețurile actuale. Doar în asemenea caz fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va participa la ședința Parlamentului și va susține amendamentele”, susține Ilan Șor.

El a respins acuzațiile guvernării, potrivit cărora partidele de opoziție din Parlament ar bloca proiectele de legi ce vizează, printre altele, creșterea salariilor medicilor și plata indemnizațiilor unice pentru pensionari, prin procedura de asumare a răspunderi Guvernului pentru un pachet de legi.

„Pentru amendarea legislației, inclusiv a Legii Bugetului, există proceduri clare. Acestea presupun discuții deschise în Parlament. În asta constă esența democrației parlamentare”, a subliniat Ilan Șor.

Amintim că astăzi a fost a treia încercare eșuată a prim-ministrului Ion Chicu de a prezenta în plenul Parlamentului proiectele de lege asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea. Opoziția acuză că acesta este o mișcare de campanie a președintelui Igor Dodon și recomandă Guvernului să respecte procedura parlamentară pe subiectele pe care încearcă să își sume răspundere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *