Piața „Delfin” din sectorul Buiucani a fost închisă. Ceban: Construirea unui bloc locativ va fi interzisă pe acel teritoriu

Autor: , in Social / 6 iulie, 2020, 17:55

Decizia despre încetarea activității pieței „AgroEuroMarket” (Delfin) din sectorul Buiucani a fost luată de administrația acesteia. Anunțul aparține autorităților municipale, iar în acest context, îndeamnă responsabilii să asigure funcționalitatea zonei cu producție agricolă pentru a oferi posibilitate fermierilor autohtoni și gospodăriilor țărănești să-și vândă marfa crescută.

Autoritățile municipale susțin că nu va fi permisă construcția blocurilor de locuințe pe locul respectiv, așa cum se vehiculează.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, conflictul dintre administrația pieței „Delfin” și comercianții ce activează acolo a pornit recent, după reluarea activității acestea.

„Șeful pieței a solicitat achitarea taxei pentru chirie, inclusiv pentru perioada când unitatea de comerț nu a activat din cauza pandemiei CODIV-19, iar respectiva solicitare a nemulțumit mai mulți agenți economici care activează acolo”, a declarat Brînzaniuc, la ședința operativă a Primăriei.

Pretorul de Buiucani a precizat că a mai apărut o problemă cu piața de flori amplasată pe trotuarul de pe strada Alba Iulia, în perimetrul pieței „Delfin”.

„Actele permisive pentru aceste pavilioane au expirat, astfel, agentul economic a fost notificat despre evacuarea obiectivelor. În caz de neconformare, evacuarea va fi executată forțat”, a precizat Vadim Brînzaniuc.

Joia trecută, Pretura Buiucani și Direcția comerț au fost notificate despre închiderea pieței „Delfin” pentru o perioadă nedeterminată, invocându-se motivul reparației sistemului antiincendiar sau a unor spații din incinta zonei de comerț.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că decizia administrației pieței private „Delfin” de a o închide, vine ca urmare a solicitării autorităților locale de a evacua pavilioanele de flori de pe trotuarul din preajmă.

„Acest șantaj nu va trece. Chiar dacă respectivul agent economic are alte planuri acolo, construcția de blocuri tot nu va merge”, a punctat Ceban.

Edilul Capitalei a solicitat responsabililor ca în termen de 2 zile să fie identificate noi locuri de comerț pentru vânzătorii de producție agro-alimentară care activau în piața Delfin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X