Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că nu va participa la ședința Parlamentului în care premierul Ion Chicu se va prezenta pentru a treia oară în încercarea de a trece angajarea răspunderii asupra unui pachet de legi.

Președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, i-a acuzat pe Ion Chicu și Igor Dodon că încearcă să-și subjuge Parlamentul, fapt „inacceptabil” într-o democrație parlamentară.

El a criticat proiectele prin care Guvernul și-a asumat răspunderea, menționând că inițiativele sunt bune, dar că acestea ar fi trebuit discutate și îmbunătățite în Parlament.

Slusari a prezentat în acest sens și o serie de îmbunătățiri la legi, manifestându-și disponibilitatea de a discuta cu Guvernul.

„Putem discuta, procedural, toate proiectele de legi. Există o serie de propuneri și îmbunătățiri cu care putem veni. Dacă acest Guvern e sincer, va accepta acest lucru”, a declarat Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA i-a transmis premierul „să-l șantajeze pe Dodon” și nu „opoziția, pentru că Platforma DA nu se teme de demisia Guvernului”.

„Să meargă în demisie. Noi astfel mai rapid vom putea instala un nou Guvern, care să ne scotă din izolare internațională și din criza în care am intrat”, a mai spus Slusari.

Astfel, și a treia încercare de angajare a răspunderii ar putea eșua, din lipsă de cvorum.

Declaratii de presă ale Președintelui Fracțiunii ACUM Platforma DA, Alexandru Slusari – 6 iulie 2020

Declaratii de presă ale Președintelui Fracțiunii ACUM Platforma DA, Alexandru Slusari – 6 iulie 2020

Опубликовано Parlamentul Republicii Moldova Понедельник, 6 июля 2020 г.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here