Deputatul partidului „Pro Moldova”, Sergiu Sîrbu, nu exclude că deputatul Ștefan Gațcan ar putea fi adus forțat de către foștii colegi socialiști la ședința de astăzi a Parlamentului, pentru a fi asigurat cvorum. Opinia lui Sîrbu vine în contextul în care pe pagina de Facebook din campania electorală a lui Gațcan a fost publicat un nou mesaj video al acestuia, în care spune că „sper în curând să ne revedem în țară”.

Comentând anunțul lui Gațcan cum că își retrage cererea pe care a depus-o la Procuratura Generală privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat, Sîrbu a declarat că, în continuare, Procuratura este obligată să examineze denunțul depus de reprezentanții „Pro Moldova”.

„Ne pare rău și regretăm nespus de mult tot prin ce trece colegul Gațcan și familia acestuia. Nu mai este nicio îndoială deja la nimeni cu privire la libertatea în declarații ale dumnealui. Putem doar să ne închipuim prin ce amenințări și presiuni trece acest om. Era de așteptat că va fi impus să-și retragă cererea. Indiferent de asta, Procuratura este obligată să continuie examinarea denunțului Pro Moldova și să analizeze toate circumstanțele acestui caz, care a căpătat deja, conotație internațională”, se arată în comentariul lui Sîrbu.

Citește și: Sandu îl apostrofează pe Chicu: „Și-a dat seama și el că este incompetent. Vine cu această asumare pentru că vrea să plece”

În contextul ședinței de astăzi a Parlamentului, preconizată pentru ora 14:00, Sîrbu nu exclude că Gațcan ar putea fi adus forțat de către foștii colegi socialiști la ședință, pentru a fi asigurat cvorum.

„Ne așteptăm ca următorul pas va fi aducerea domnului Gațcan în plenul Parlamentului pentru a asigura cvorum acestui regim criminal de bandiți”, mai spune Sergiu Sîrbu.

Citește și: „S-a discreditat totalmente”: Chicu vorbește despre dizolvarea Parlamentului și susținerea pe care o cere pe asumarea răspunderii

În dimineața zilei de luni, Ștefan Gațcan a anunțat că își retrage cererea pe care a depus-o la Procuratura Generală privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat.

În mesajul său, Gațcan confirmă că nu se află în Republica Moldova, informație anunțată anterior de mai mulți deputați, printre care și primarul de Bălți, Renato Usatîi.

„Sper, curând să ne revedem în țară și mai departe să lucrăm pentru cetățeni”, a conchis.

Menționăm că, acest video, la fel ca precedentele, a fost postat pe pagina sa de Facebook din campania electorală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here