De ce Candu a ales s-o susțină pe Sandu în prezidențiale și nu pe Năstase

Autor: , in Politic / Populare / 7 iulie, 2020, 20:36

Liderul Partidului Pro Moldova, Andrian Candu, susține că formațiunea politică din care face parte o va susține pe Maia Sandu în cadrul alegerilor prezidențiale, deoarece este cel mai bine clasat candidat de pe dreapta.

El a declarat joi, în cadrul unei emisiuni de la postul N4, că formațiunea politică pe care o conduce încă nu a decis dacă va avea sau nu un candidat la prezidențiale, dar că o va susține pe Maia Sandu, cel puțin în turul II al scrutinului.

Întrebat dacă Sandu nu va cataloga o eventuală susținere a Pro Moldova ca pe cea anunțată declarativ de PD, în 2016, drept „măr otrăvit”, Candu a spus că așteaptă un mesaj în acest sens de la președinta PAS și într-o astfel de situație formațiunea pe care o conduce nu va face un anunț public de sprijin.

Ce ține de Igor Dodon, el a respins categoric posibilitatea susținerii acestuia, întrucât nu dorește să „repete greșeala unei părți din PD în 2016”, care l-a susținut atunci pe actualul șef al statului.

Iar în privința lui Andrei Năstase, Candu a spus că nu se discută susținerea acestuia deoarece sondajele arată că nu are șanse de a accede în turul II.

„Cu tot respectul, dar asta spun sondajele. Când îți zic doi sau trei oameni că ești beat, du-te și te culcă. Dacă așa arată sondajele, ăsta e trendul, trebuie să accepți”, a declarat Candu.

Potrivit celui mai recent sondaj, diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu este de aproape două puncte procentuale în favoarea actualului președinte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X