Deputatul Ștefan Gațcan se află la Iași și neagă faptul că ar fi fost sechestrat pe raza județului. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Vîjiac Anca Alexandra.

Astfel, potrivit informației oficiale, la 5 iulie, pe mailul Poliției Române a fost expediată o sesizare privind sechestrarea sa pe raza județului Iași. Ulterior, declarația a fost redirecționată către Inspectoratul de Poliție Județean Iași care a pornit cercetările.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat verificări și l-au contactat pe Gațcan, „care a declarat că aspectele sesizate în reclamaţie nu sunt reale şi că nu cunoaşte persoana care ar fi făcut sesizarea”, se arată în răspunsul IPJ Iași la solicitarea „Ziarului de Gardă”, fără a fi oferite detalii suplimentare.

Amintim că, în dimineața zilei de luni, Ștefan Gațcan a anunțat că își retrage cererea pe care a depus-o la Procuratura Generală privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat.

În mesajul său, Gațcan confirmă că nu se află în Republica Moldova, informație anunțată anterior de mai mulți deputați, printre care și primarul de Bălți, Renato Usatîi.

„Sper, curând să ne revedem în țară și mai departe să lucrăm pentru cetățeni”, a conchis.

Menționăm că, acest video, la fel ca precedentele, a fost postat pe pagina sa de Facebook din campania electorală.

Procuratura Generală a anunțat vineri, 3 iulie, că a recepționat, joi, 2 iunie, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat.

În baza plângerii deputatului, dar și a demersului Partidului Pro Moldova, Procuratura Generală a declanșat azi un proces-penal în care urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului.

Amintim că în ziua de miercuri, 1 iulie, deputații socialiști l-ar fi sechestrat pe Ganțan, în timp ce acesta se afla pe holul Parlamentului, și l-ar fi presat să își depună mandatul.

Liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a fost cel care a anunțat pe Facebook că Gațcan renunță la mandatul de deputat, atașând și o cerere semnată de acesta.

După ce nu a fost văzut toată ziua de miercuri, Gațcan a reapărut pe online prin intermediul unei declarații video făcută într-o podgorie, în jurul orei 17:00, imaginile fiind postate pe pagina sa de Facebook din campania electorală. Gațcan purta mască de protecție pe față.

În seara zilei de miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, primarul de Bălți Renato Usatîi a declarat că deputatul a fost scos din Republica Moldova, după ce asupra sa ar fi fost aplicată inclusiv forța fizică.

Informația privind părăsirea Republicii Moldova de către Gațcan a fost la scurt timp confirmată de către Poliția de Frontieră.

Joi seara, pe Facebook a apărut un nou video, în care Ștefan Gațcan anunță că e bine, dar se află într-o etapă de reabilitare psiho-emoțională.

Vizibil că citește de undeva, Gațcan a spus că benevol a renunțat la mandatul de deputat. Și de această dată, deputat mască de protecție deși filmarea este realizată în încăpere închisă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here