Primăria Chișinău va finanța Clubul Sportiv pentru Copii și Tineret (CSCT) „Buiucani”, care are o reprezentată inclusiv în Divizia Națională de fotbal Dacia Buiucani. 

Un acord în acest sens a fost semnat marți de către primarul capitalei Ion Ceban și reprezentanții clubului de fotbal.

„Acest acord semnat astăzi are scopul principal – dezvoltarea sportului de performanță în rândul copiilor, promovarea modului sănătos de viață și a fotbalului în municipiul Chișinău, prin susținerea echipelor divizionare ale CSCT „Buiucani”. Pentru atingerea acestui obiectiv, echipele urmează a fi susținute prin crearea condițiilor pentru participarea echipelor divizionare la concursuri de nivel național şi internațional, unde vor apăra cu demnitate Republica Moldova, plasându-se pe locuri de frunte”, a anunțat Ion Ceban.

Contractul de finanțare a clubului este valabil până în anul 2023, iar el prevede și promovarea imaginii Primăriei Chișinău pe tricourile echipelor de fotbal, inclusiv cea din Divizia Națională.

Contractul mai prevede ca CSCT „Buiucani” să pregătească gratuit 40 de copii, cu vârsta 6-12 ani, din diferite familii, inclusiv copii aflați în situații de risc din municipiul Chișinău, selectați de Club în colaborare cu Direcția generală educație, tineret și sport și Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului.

Primăria nu a dezvăluit suma cu care va finanța clubul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here