Foto simbol. Sursa: socialistii.md

Socialiștii susțin că actualul Parlament trebuie dizolvat, iar în contextul în care magistrații Curții Constituționale au explică, astăzi, faptul că acesta nu poate fi dizolvat în decurs de 6 luni până la alegerile prezidențiale, aceștia insistă ca primul decret al viitorului președinte să fie cel de dizolvare al Legislativului.

„Ne-am adresat la CC să facă această clarificare. Noi ne-am fi dorit să economisim banii cetățenilor și să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în aceeași zi cu cele prezidențiale, la 1 noiembrie, dar ne conformăm hotărârii Înaltei Curți. În context, susținem ideea președintelui Igor Dodon că, în această situație, primul decret semnat de șeful statului după alegerile prezidențiale din toamnă trebuie să fie despre dizolvarea actualului Parlament compromis și organizarea alegerilor legislative anticipate”, se arată într-un comunicat remis de PSRM.

Socialiștii susțin că „acest Parlament s-a afundat în multiplele scandaluri de corupere a deputaților, astfel că el nu mai reprezintă votul cetățenilor dat anul trecut”.

„Boicotarea ședințelor plenare de către Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor este un alt motiv de discreditare. În actuala situație, doar cetățeni sunt cei care trebuie să decidă cine să le reprezinte interesele în Parlament”, se mai arată în comunicatul remis de socialiști.

Curtea Constituțională a decis marți că alegerile prezidențiale și cele parlamentare nu pot avea loc simultan, nici măcar în cazul în care șeful statului demisionează.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here