Țara africană răvășită de foamete și COVID, în care oficialii tocmai au cumpărat mașini de lux de milioane de dolari

Autor: , in Externe / 7 iulie, 2020, 19:42

Guvernul țării africane Zimbabwe a cheltuit milioane de dolari pe mașini de lux ale oficialilor săi de top, în ciuda colapsului economic generalizat cu care se confruntă această țară și a greutăților cu care se confruntă oamenii în fiecare zi, relatează The Guardian.

Noile achiziții, printre care mai multe mașini de teren și camioane în valoare de 40.000 de dolari, au fost distribuite ambasadorilor, membrilor birocrației de stat și militarilor de top. Analiștii spun că aceste cheltuieli sunt o încercare a noului guvern de a obține sprijin din partea armatei și aparatului birocratic al statului. Mai multe mașini de lux au fost distribuite și către șefi din armată. Costul total al acestor achiziții nu a fost specificat de guvern, însă valoarea lor ar putea să se ridice la milioane de dolari, scrie digi24.ro.

În timp ce oficiali din armată și stat primesc aceste daruri de lux, mii de asistente medicale și de medici protestează din cauza condițiilor proaste de muncă, salariilor mici și lipsei de echipament adecvat. Cel mai mare sindicat al asistentelor medicale din Zimbabwe afirmă că inflația galopantă din această țară, de 785%, duce la incapacitatea oamenilor de a își mai permite bunuri de bază.

Până acum, numărul cazurilor confirmate de coronavirus în țară este de 574, iar șapte persoane au murit. Cifrele nu sunt, însă, credibile pentru că numărul de teste este foarte redus. COVID-19 vine, însă, ca stres adițional asupra unei societăți care deja se confruntă cu probleme legate de malnutriție și lipsa celor mai de bază bunuri publice.

Conform ONU, în jur de 4,3 milioane de rezidenți ai Zimbabwe din mediul rural au nevoie de asistență imediată, ei fiind afectați de malnutriție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X