În prima săptămână a lunii iulie s-a înregistrat o evoluție pozitivă în combaterea infecției COVID-19. În orice caz, nu poate fi pus la îndoială faptul că a intrat în declin numărul cazurilor active de contaminare cu COVID-19. Este cel mai important indicator că situația se poate îmbunătăți semnificativ, dacă în continuare vor fi întreprinse măsurile necesare de combatere a maladiei, se arată într-o notă analitică a asociației ADEPT.

„Pentru a confirma evoluțiile pozitive în combaterea COVID-19 e necesar să ne referim la un șir de indicatori monitorizați. Numărul testelor efectuate săptămânal depinde de numărul solicitanților cu simptome și a celor care au nevoie să se asigure că nu sunt asimptomatici. În general, în cele 3 luni precedente media săptămânală a indicatorilor nu a variat foarte mult față de prima săptămână, de aceea, cu riscul comiterii unei erori, vom compara indicatorii din prima săptămână a lunii iulie cu media săptămânală din lunile precedente”, se arată în nota analitică.

Numărul mediu de testări săptămânale în perioada aprilie iulie

Un alt indicator important este rata testelor pozitive din prima săptămână a lunii iulie comparativ cu rata săptămânală medie de-a lungul lunilor precedente.

Rata medie săptămânală a testelor pozitive în perioada aprilie-iulie

Al treilea indicator se referă la numărul mediu de contaminări pe săptămână din perioada de referință, care arată că în luna iulie acest indicator este, de asemenea, în declin față de luna iunie.

Numărul de contaminări săptămânale cu COVID-19 în perioada aprilie-iulie

Al patrulea indicator – numărul de decese provocate săptămânal de infecția COVID-19, care ar trebui să aibă o inerție mai mare, arată o diminuare.

Numărul deceselor săptămânale provocate de COVID-19 în perioada aprilie-iulie

În sfârșit, ultimul indicator – numărul lucrătorilor medicali contaminați săptămânal cu COVID-19, a înregistrat în prima săptămână a lunii iulie o scădere bruscă.

Numărul lucrătorilor medicali contaminați săptămânal cu COVID-19 în perioada aprilie-iulie

Citește și: COVID-19: Moldova testează din ce în ce mai puțin. Ce se întâmplă în țări cu care ne putem compara ca populație

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here