O mașină Audi în valoare de circa 50.000 de euro care era căutată de autoritățile italiene pentru confiscare a fost depistată de polițiștii români de frontieră, în timp ce un bărbat moldovean încerca să treacă granița cu ea.

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean, în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2019.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, întrucât acesta era închiriat din Italia, iar conducătorul nu a putut prezenta documente justificative, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare. Astfel, au stabilit că mijlocul de transport figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în aceeaşi zi”, transmite Poliția de Frontieră Română.

Polițiștii de frontieră au constatat de asemenea că certificatul de înmatriculare prezentat la control era fals, seria documentului de înregistrare a vehiculului figurând ca fiind furată „în alb” din Italia.

Moldoveanul de 47 de ani a explicat polițiștilor de frontieră din România că transporta autoturismul la cererea unei persoane, ale cărei date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 100 de dolari. Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că mașina era semnalată furată sau implicată în vreun litigiu.

Bărbatul moldovean este anchetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Foto: I.T.P.F. Iaşi


Foto: I.T.P.F. Iaşi

Foto: I.T.P.F. Iaşi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here