Foto: Cotidianul

Încă un lucrător al sistemului medical din Republica Moldova s-a stins din viață din cauza infecției Covid-19. Este al doilea înregistrat în ultimele ore. Este vorba despre Melania Scorpan, în vârstă de 65 de ani.

Melania Scorpan activa în calitate de asistentă medicală secția Anesteziologie și Terapie Intensivă din cadrul Departamentului de Pediatrie al Spitalului Clinic Bălți.

„Doamna Melania Scorpan timp de 42 de ani a fost angajată în cadrul Departamentului de Pediatrie a IMSP Spitalul Clinic Bălți. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor și colegilor. A fost o persoană cu suflet mare și așa va rămâne pe veci în memoria colegilor! Dumnezeu să o ierte și să o primească în Împărăția Cerurilor”, scrie pe pagina IMSP Spitalul Clinic Bălți.

Acesta este al 28-lea deces în rândul lucrătorilor medicali din cauza COVID-19.

Amintim că, tot astăzi a fost răpusa asistenta medicală Tatiana Ghimpu. Aceasta avea 57 de ani șiactiva în cadrul Spitalului Raional Briceni.

Vezi și: O asistentă medicală de 57 de ani, răpusă de COVID-19. Activa în secția unde erau tratați pacienții infectați

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 18.141 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1.275 în Transnistria.

Din numărul total, 2.561 cazuri de infectare sunt în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-664, asistenţi medicali-1.164, infirmieri-508, personal auxiliar-225 persoane.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here