Experiențele noastre oenologice și gastronomice sunt similare unor călătorii prin cele mai inedite și exotice locuri ale lumii. Dacă în materie de mâncare avem deja formată o serie de cutume și obișnuințe, în cazul vinurilor suntem încă la începutul formării gustului estetic. Piața mare de produse creează o confuzie și mai amplă, astfel încât uneori este extrem de greu să găsești licoarea perfectă.

Domeniile Davidescu îți oferă o mică incursiune informativă asupra unui produs care te va convinge prin calitatea sa înaltă și prin proprietățile sale, având potențialul necesar pentru a deveni un vin roșu exact pe gustul tău.

Feteasca neagră & Malbec – gust, caracter și virtute

Creat din struguri culeși cu mare grijă din zona de sud a Moldovei, și anume de pe podgoriile Alexandru Ioan Cuza, vinul Feteasca neagră & Malbec este maturat în barrique franțuzesc de stejar minim 6 luni. Această tehnologie nu doar subliniază caracteristicile gustative ale vinului, ci îl înnobilează adăugând arome fine de ciocolată și vanilie. Evident, această fină completare vine ca un bonus plăcut pe lângă nuanțele de prune uscate, fructe de pădure, cacao, coacăze negre, scorțișoară, rodii. Un gust plin, cu relief și cu tărie, astfel încât să lase o amintire îndelungată, chiar de la prima înghițitură.

Soiurile de malbec și de fetească neagră s-au împletit armonios, dând licorii bahice un rafinament echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie, dar și un post gust catifelat de lungă durată.

Cu ce să completezi acest vin?

Un vin bun devine memorabil și dacă este completat cu delicii gastronomice pe măsură. Ingredientele atent alese în bucate și vinul delicios în pahar – iată combinația ce stă la baza unei seri perfecte. Poți asocia prezentul vin cu astfel de bucate, precum sunt pastele cu sos roșu (Bolognese), tocăniță de vită sau cu un platou mix format din carne de vânat, costiță de porc la grătar, cașcavaluri Gorgonzola picant și Cheddar.

Toate aceste combinații vor completa organic gustul vinului, dezvăluindu-i întregul buchet de arome și valorificându-i totalmente esența. În momentul când vei alege meniul potrivit, ține cont de necesitatea de a utiliza moderat condimentele, astfel încât să păstrezi intact gustul vinului și să îl savurezi până la ultima picătură.

În plus, acest vin cere o temperatură ideală de servire de circa 18 ̊C, nici rece și nici cald, iar paharul ales poate fi unul mare, în care se va servi o cantitate egală cu un sfert din volumul acestuia, sau unul mediu, care se va umple cel mult până la jumătatea paharului. Aceste mici reguli permit oxigenarea corectă a vinului și dezvăluirea totală a posibilităților sale gustative. Apropo, compania Riedel, lider mondial în crearea paharelor, a conceput o anumită categorie, grație căreia poți savura gustul și aroma diferitor feluri de vin, după soi sau cupaj.

Domeniile Davidescu rescriu regulile trasate cu privire la vinurile roșii și îți oferă posibilitatea de a proba Feteasca neagră & Malbec, într-un duet simbiotic extrem de natural, pe gustul celor mai rafinați cunoscători. Vinul Feteasca neagră & Malbec este rezultatul unei îmbinări reușite dintre eforturile viticultorilor, munca oenologilor și calitatea înaltă a strugurilor proaspăt culeși de pe un teren geografic avantajos.

Domeniile Davidescu – creat cu măiestrie, inspirat din tradiție!

P.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here