Unul din luptătorii K1, achitat parțial în dosarul crimei de la Atrium, a părăsit țara

Autor: , in Social / 8 iulie, 2020, 18:44

Luptătorul de K1, Aurel Ignat, care a fost amendat pentru huliganism în dosarul crimei de la Atrium, a părăsit țara. Tânărul spune că a plecat în vizită la o rudă.

„La momentul actual, nu am nici o interdicție și nimeni nu-mi poate limita dreptul la libera circulație. Am plecat în vizită pe câteva zile la o rudă peste hotarele țării. Cum revin, o să vă anunț, în cazul în care sunteți mai preocupați de prezența mea decât de alte lucruri mult mai importante”, a spus Aurel Ignat pentru tv8.

Ignat a fost achitat pentru vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, soldată cu decesul lui Sergiu Bejenari, în urmă cu doi ani în fața unui club de noapte. El s-a ales cu o amendă pentru huliganism. Tânărul se declară nevinovat, deși recunoaște că a participat la bătaie, dar afirmă că nu din cauza lui a murit tânărul.

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, a contestat astăzi, 8 iulie, sentința primei instanțe prin care unul dintre luptătorii K1 a fost achitat în totalitate, iar celălalt – achitat parțial și condamnat la amendă pentru huliganism.

Procurorul a criticat sentința de achitare, catalogând-o ca fiind una ilegală. Astfel, a depus apel, insistând pe condamnarea celor doi la câte 15 ani închisoare, pe ambele capete de acuzare: huliganism și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, soldată cu decesul unei persoane.

Sentința de achitare a fost pronunțată pe 26 iunie, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Curtea de Apel Chișinău urmează să fixeze data și ora examinării apelului înaintat de procuror.

Cazul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, când inculpații, împreună cu un coparticipant, l-au bătut crunt pe un tânăr, care a decedat, peste câteva zile, la spital.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X