Venitul lunar minim garantat va fi indexat de 2 ori pe an

Autor: , in Economic / 8 iulie, 2020, 17:33

Executivul a aprobat miercuri un proiect de hotărâre ce prevede indexarea de 2 ori pe an a venitului lunar minim garantat. Indexările vor avea loc la 1 aprilie și la 1 octombrie. Totodată, va fi majorat cuantumul venitului lunar minim garantat calculat pentru fiecare copil, de la 50% la 75%.

Coeficientul de indexare stabilit la 1 aprilie constituie rata inflației înregistrată în ultimul semestru al anului precedent anului indexării, iar la 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. Indexarea de 2 ori pe an a venitului minim garantat intră în vigoare la data de 1 aprilie 2021.

Cuantumul venitului lunar minim garantat calculat pentru fiecare copil, va fi majorat de la 50% la 75%, ceea ce consituie o creştere cu 276,75 lei/per copil pentru evaluarea și calcularea dreptului la ajutor social şi cu 608,85 lei/per copil pentru evaluarea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului.

Acoperirea cheltuielilor suplimentare legate de implementarea modificărilor va fi realizată din contul și în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat, prevăzută pentru anul 2020.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, modificările au ca scop sporirea garanţiilor sociale şi susţinerea familiilor defavorizate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X