Fosta deputată PCRM, Elena Bodnarenco, se întreabă de ce Ștefan Gațcan nu a respectat obligativitatea de a sta în izolare pentru 14 zile pentru cetățenii reveniți de peste hotarele țării. De altfel, policiane se arată nedumerită dacă nu cumva au fost modificate regulile. În acest sens, un deputat socialist a venit cu explicații.

Pe lângă nedumerirea Elenei Bodnarenco, și deputatul fracțiunii Platforma DA, Vasile Năstase, i-a amintit lui Gațcan că, conform deciziei Comisiei Naționale pentru Sănătate, trebuie să se afle în autorizolare timp de 14 zile, după ce a intrat în țară.

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a explicat că Ștefan Gațcan a fost în deplasare. În acest context, alesul poporului susține că prezența lui Gațcan în Parlament la o zi după revenirea din România este legală.

„A fost într-o deplasare. Izolarea nu este necesară. În România a fost Năstase, în Cehia – Cebotari”, a a anunțat Odnostalco.

Revenirea deputatului Ștefan Gațcan în Parlament și retragerea cererii de depunere a mandatului de parlamentar a stârnit reacții ironice și critici din partea deputaților. Unii parlamentari l-au întrebat pe Gațcan dacă la mall sunt reduceri, întrucât acesta s-a aflat în ultima săptămână la Iași, iar alții l-au întrebat dacă „reabilitarea prescrisă de către medicul Dodon a fost ok”. De partea cealaltă, socialiștii au sărit în apărarea lui Gațcan.

De asemenea, deputatul Pri Moldova, Sergiu Sîrbu, acuză presiuni din partea socialiștilor asupra colegului său Ștefan Gațcan, care nici măcar nu ar fi lăsat să vorbească cu alți deputați sau cu presa.

Sîrbu a declarat joi, în timpul ședinței Parlamentului, că se solidarizează cu Gațcan și i-a transmis un mesaj acestuia.

„Dragă Ștefan, ține-te! Suntem alături de tine. Înțelegem prin ce calvar treci. Este o tragedie personală și înțelegem acele presiuni și amenințări extraordinare. Asta nu va dura la nesfârșit. Tot acest calvar se va termina”, i-a transmis Sîrbu.

El a spus că Gațcan este „ținut ostatic cu antrenarea unui serviciu de-a dreptul criminal, care este SPPS”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here