Igor Dodon nu va fi sancționat pentru nerespectarea restricțiilor impuse în contextul COVID-19 (DOC)

Autor: , in Politic / 9 iulie, 2020, 18:15

Deși s-a plimbat nestingherit prin țară, fără a respecta distanța socială și nu a purtat măști, a strâns mâinile bătrânilor și a cuprins copii, încălcând astfel restricțiile impuse de autorități pe perioada stării de urgență din cauza pandemiei COVID-19, șeful statului, Igor Dodon, nu va fi sancționat.

Președintele nu va fi sancționat contravențional pentru că se bucură de imunitate. Astfel răspunde ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, la o interpelare a deputatului PAS, Dumitru Alaiba.

În context, Alaiba a amintit că președinții Ucrainei și României au fost, însă, sancționați pentru că nu au respectat restricțiile impuse de autoritățile statelor respective.

Citește și: (FOTO) Ce a făcut Igor Dodon în ziua în care în R. Moldova s-a înregistrat recordul infectărilor cu COVID-19

„În esență, ne spun că ei sunt de acord că Dodon a încălcat, dar că nu-l pot amenda pentru că…imunitate, CEDO, nu mai știu ce. Iar eu mi-am amintit imediat de Zelensky care tot are imunitate în Ucraina, dar a plătit amendă. Și Ucraina tot e membru CEDO. Și Ludovic Orban, la fel, a plătit amendă recent, dacă vă amintiți. Și exemple mai sunt multe, cu siguranță. Dați în comentarii cât mai multe exemple (recente) când demnitari cu imunitate din alte țări, au fost amendați. Răspunsul MAI e nesatisfăcător, cu alte cuvinte. Persoanele cu imunitate pot fi sancționate administrativ. Dar mulțumesc pentru faptul că nu au negat, deci au recunoscut încălcările. E și asta e un pas înainte”, a comentat Dumitru Alaiba.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X