Joi, 9 iulie, Italia şi-a închis graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, printre care și Republica Moldova. Aceste 13 țări sunt considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu COVID-19.

Interdicţia de călătorie se aplică pentru următoarele țări: Republica Moldova, Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Ministrul Sănătății al Republicii Italiene a semnat o ordonanță prin care se interzice intrarea în Italia, în perioada 9-14 iulie.

„La nivel global, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni. De aceea am ales calea cu cea mai mare precauţie”, a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, citat de rainews.it.

Ministrul italian a precizat că persoanele care au locuit sau au tranzitat aceste 13 ţări cu 2 săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră.

De asemenea, Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate. Restricțiile se referă și la transportul terestru.

Singura excepție este pentru cetățenii italieni care pot intra în țară, dar cu respectarea regulilor de autoizolare la domiciliu.

Referitor la condițiile de intrare în Italia după data de 14 iulie 2020, Ambasada a precizat că va reveni cu clarificări ulterioare.

În Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 18.666 cazuri. Dintre acestea, 624 au decedat.

Citește și: Dodon vrea s-o decoreze pe Dumbrăveanu, deși Moldova e lider la infectări, la mortalitate și la teste pozitive în Europa

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here