Tema moțiunii simple contra politicilor în sănătate înaintată de deputații Pro Moldova a provocat discuții aprinse în Parlament. Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Vorica Dumbrăveanu, a prezentat un raport de activitate pe timp de pandemie. Acest raport a fost criticat dur de deputații din opoziție, însă a fost aplaudat de cei din PSRM și PDM.

„Am avut nenorocul ca după 2 luni de mandat să ajungem în pandemie. Unde în istorie a mai fost înregistrat așa ceva? (…) Gradul de uzură a dispozitivelor medicale. Unele au câte de 30 de ani. Pandemia ne-a arătat cât de vulnerabil e sistemul medical. Nu e de azi și ieri. E rezultatul de ani de zile de ignoranță a sistemului medical. În aceste momente, toate atenția noastră este orientată spre lucrătorii medicali. Vreau să aduc mulțumiri colegilor dinn cadrul Ministerului Sănătății. Prin acuzații false nu vom trece de această pandemie”, a declarat Dumbrăveanu de la tribuna Parlamentului.

„Ați dat un exemplu negativ când nu ați purtat mască în spațiul închis (…) Avem cel mai mic număr de teste care au fost realizate (…) Medicii au fost nevoiți să își închirieze spații în care să trăiesc (…) Ați transformat mesaje eronate (…) Doamnă, ministră ați făcut praf din sănătatea oamenilor. Platforma Da va susține moțiunea de cenzură”, a declarat Igor Munteanu.

După mai multe acuzații din partea opoziției, deputații PSRM i-au luat apărarea ministrei și și-au cerut scuze din numele tuturor deputaților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here