Foto: Facebook, Maia Sandu

A treia tranșă din asistența macrofinanciară, în valoare de 40 milioane de euro, din partea UE, a fost anulată. Anunțul a fost făcut de lidera Partidul Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a și precizat că vineri, 10 iulie, se va aproba eliberarea tranșei a doua din asistența macrofinanciară, în valoare de 30 milioane de euro, pentru Republica Moldova.

Mâine, 10 iulie, Uniunea Europeană va aproba eliberarea a 30 milioane de euro pentru Republica Moldova.

„După luni de insistență din partea noastră, majoritatea parlamentară și guvernul lui Dodon au binevoit să-și dea votul pentru o parte din angajamentele pe care le avea Republica Moldova pentru obținerea acestor bani”, a anunțat Maia Sandu.

Lidera PAS a precizat că tranșa a treia, în valoare de 40 milioane euro, a fost anulată.

„Din cauza iresponsabilității și lenei guvernării de la Chișinău, a treia tranșă a fost anulată. Din acești bani, 20 milioane de euro erau donație, bani care nu trebuiau întorși Uniunii Europene. Altfel spus, un cadou de 400 milioane de lei din partea UE pentru oamenii din Republica Moldova. Din cauza lui Dodon și a guvernului lui, acești bani nu vor mai ajunge în țara noastră, vor ajunge în altă țară, cu conducere responsabilă”, a explicat Maia Sandu.

Lidera PAS a mulțumit Uniunii Europene pentru cele 30 milioane de euro și pentru disponibilitatea de a lansa un nou program pentru Moldova în valoare de 100 milioane euro „în pofida atitudinii dușmănoase a guvernării față de instituțiile UE”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here