vineri, iulie 10, 2020


Agenția Proprietății Publice a desființat contractul cu concesionarul Aeroportului Chișinău și cere înapoi bunurile

Autor: , in Actualitate Social , - 15:13

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță că la data de 8 iulie curent a rezoluționat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent, încheiat cu SRL „AVIA INVEST”, iar drept efect a solicitat de la SRL „AVIA INVEST” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

Reprezentanții APP anunță că SRL „AVIA INVEST” nu s-a conformat solicitării Agenției despre necesitatea executării obligației contractuală privind constituirea garanției de bună execuție.

„În perioada de rezoluție, de 60 de zile de la data recepționării notificării preliminare, acordată prin contract, SRL „AVIA INVEST” nu a executat obligațiile contractuale, încălcând grav prevederile contractului de concesiune încheiat la 30 august 2013”, se arată într-un comunicat al APP.

Cei de la APP amintesc că, potrivit contractului, concesionarul s-a obligat să garanteze finanțarea concesiunii pe tot termenul contractului în volumul și termenele prevăzute, prin constituirea garanției de bună execuție a contractului, pentru fiecare din etapele de implementare.

„SRL „AVIA INVEST” nu a executat obligațiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în Programul investițional atât pentru Etapa I investițională cât și pentru Etapa II, acumulând restanțe la capitolul investiții în jur de 66.2 milioane de euro. Pentru etapa a II-a de implementare a concesiunii, garanția de bună execuție a contractului de concesiune a expirat la 31.12.2019, iar SRL „AVIA INVEST” nu a executat obligația contractuală privind constituirea unei noi garanții de bună execuție în valoare de 1 000 000 de euro. La data 14.04.2020, Agenția Proprietății Publice a expediat notificarea preliminară nr. 09-056-1714 și a solicitat SRL „AVIA INVEST” executarea obligaţiilor contractuale privind constituire a garanţiei de bună execuţie a contractului acordându-se o perioadă de rezoluție, de 60 de zile, în care SRL „AVIA INVEST” urma să constituie o garanție valabilă de bună execuție a contractului de concesiune”, se mai arată în mesajul APP.

Într-un final, Agenția anunță că la 8 iulie a rezoluționat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent, încheiat cu SRL „AVIA INVEST”, iar drept efect a solicitat de la SRL „AVIA INVEST” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *